Μια όμορφη και καλλιτεχνικά πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη θα συμβεί το βράδυ της Κυριακής στη σκηνή του Passport: ο πρώην τραγουδιστής των Archive και νυν

σόλο καλλιτέχνης, Craig Walker, θα συναντήσει τον Βασίλη Αυγουστάκη και τη Δανάη Nielsen των Rosebleed. Oι τρεις τους θα τραγουδήσουν υπέροχα τραγούδια από Archive και Rosebleed, τραγούδια από τις σόλο δουλειές του Craig αλλά και αγαπημένες τους διασκευές.

Όλα αυτά θα συμβούν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στη σκηνή του Passport, όπου θα υπάρχουν τρεις φωνές, δύο κιθάρες και ένα πιάνο.
 

Θα ακολουθήσει περιοδεία του Craig Walker σε όλη την Ελλάδα.

CRAIG WALKER

Ο Craig Walker έκανε τα πρώτα βήματα της μουσικής καριέρας του στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 με το βασισμένο στο Δουβλίνο συγκρότημα Power of Dreams. Το 1989, ενώ ο Craig ήταν ακόμα ανήλικος, οι POD κυκλοφόρησαν το ΕP “A Little Piece of God”, το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές! 

Τον επόμενο χρόνο το σχήμα υπέγραψε στη Polydor και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album, «Immigrants ,  Emigrants and Me », ένα δίσκο που χαρακτηρίστηκε ως «αξιοσημείωτα ώριμη δουλειά για τόσο νεαρά παιδιά, ειδικά για το συνθέτη Walker». Το NME ανακήρυξε τον Craig ως ‘τον πιο συναρπαστικό συνθέτη της χρονιάς’.

Η μπάντα ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία σε περισσότερες από 30 χώρες, ανάμεσά τους και στην Ιαπωνία αλλά και τη Βόρεια Αμερική. Το 1992 ο Craig με τη μπάντα μετακόμισαν στο Λονδίνο και κυκλοφόρησαν το «2 Hell With Common Sense», ενώ μετά από δύο χρόνια κυκλοφόρησε το «Positivity» και τελικώς το «Become Yourself», το οποίο, φέροντας άλλωστε και τον κατάλληλο, συμβολικό τίτλο, σημείωσε μια περαιτέρω εξέλιξη στον ήχο της μπάντας και «ολοκλήρωσε ντελικάτα ένα σετ ηχογραφήσεων, που συνθέτουν μια σπάνια και λυρική ενδοσκόπηση στο ταξίδι της ζωής από την ενηλικίωση στο να γίνεις γονέας».

Ο Walker δεν έχασε καθόλου χρόνο και προχώρησε σχηματίζοντας τη μπάντα Pharmacy και κυκλοφορώντας το single, «Shine». Το 2000 ο Craig έγινε μέλος στο progressive electronica σχήμα των Archive και κυκλοφόρησε μαζί τους 4 album στην East-West France, με αυξανόμενη δημοτικότητα και καθολική αποδοχή από τα media, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα!

Το 2001 κυκλοφόρησε το single ‘Again’ το οποίο περιέχονταν στο album ‘You All Look the Same to Me’, το οποίο και έβγαλε τη μπάντα σε νέες αγορές στην Ευρώπη. Ακολούθησε μεγάλη τουρνέ μέχρι και τον επόμενο χρόνο, όταν οι Archive συνέθεσαν και ηχογράφησαν όλο το soundtrack της ταινίας του Luc Besson, «Michele Vaillant».

Το άλμπουμ που για μερικούς αποτελεί το αριστούργημά τους, το ‘Noise’, κυκλοφόρησε το 2003 με λαμπρά reviews κάτι που βοήθησε τη μπάντα να τύχει περαιτέρω αναγνώρισης. Η ενασχόληση του Craig με τους Archive ολοκληρώθηκε με τη κυκλοφορία του ‘Unplugged’ το 2004.

Διευρύνοντας το εύρος των καλλιτεχνικών του επιτευγμάτων, ο Craig προχώρησε και συνεργάστηκε τα επόμενα χρόνια με διάφορους συνθέτες, όπως τους: Nathaniel Mechaly, Michael Nyman και Nicolas Errera.

Ακόμη συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Αθηναίοι Transistor, ο Γάλλος house παραγωγός Demon, ο Nick Muire των Bedrock, ο Juini Booth των The Sun Ra Arkestra, το Grand Popo Football Club αλλά και τα Fitzcarraldo Sessions.

Το 2008 προέκυψε και η συνεργασία με τον Δημήτρη Παπασπυρόπουλο του Best Radio κάτω από το project, Last Chance. Ο Craig την επόμενη χρονιά ετοίμασε και κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του, με τον τίτλο “Siamese”.

Στη χώρα μας ήρθε για συναυλίες την άνοιξη του 2008 αλλά και τον Οκτώβριο του 2009 σε μια ακουστική τουρνέ, όπου γνωρίστηκε και συνεργάστηκε με τον Βασίλη Αυγουστάκη, τραγουδιστή των Rosebleed, ενώ μοιράστηκε τη σκηνή με το συγκρότημα και τον Μάρτιο του 2010, στην Αθήνα, σε μια βραδιά Death Disco, ή αλλιώς το πασίγνωστο event του θρυλικού παραγωγού Alan McGee!

Το Siamese τον ξανάφερε στο προσκήνιο με αποτέλεσμα μέσα στο 2010, 20 χρόνια από τη κυκλοφορία του άλμπουμ “ Immigrants ,  Emigrants and Me” των Power Of Dreams, ο Walker να ξαναδημιουργήσει τη μπάντα και να περιοδεύσει μαζί τους ενώ επανακυκλοφορούσε σε σπέσιαλ έκδοση το άλμπουμ αυτό, αλλά και όλη η δισκογραφία των P.O.D.

Τον Ιούλιο του 2010 ο Walker ήλθε και πάλι στη χώρα μας για μια μίνι περιοδεία σε Κέρκυρα, Χανιά και Ηράκλειο, σε συνεργασία με τους Rosebleed και πάλι, ενώ αυτόν το Νοέμβριο ξεκινά εκτεταμένη περιοδεία σε συνεργασία με την Αθηναϊκή μπάντα (τον Βασίλη Αυγουστάκη και τη Δανάη Nielsen), ένας από τους σταθμούς της οποίας θα είναι και στο PassPort στον Πειραιά.