Για τα βιβλία θα μιλήσουν ο κ. Θεοδόσης Πυλαρινός, Ομότιμος Καθηγητής Λογοτεχνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, η κ. Ανθούλα Δανιήλ, Διδάκτωρ Φιλολογίας, κριτικός λογοτεχνίας και η κ. Πέρσα Κουμούτση, συγγραφέας, μεταφράστρια αραβικής ποίησης και πεζογραφίας.

Ο συνθέτης Ευάγγελος Κοκκόρης παρουσιάζει τρία μελοποιημένα-από τον ίδιο- ποιήματα του Μάριου Μιχαηλίδη. Εκτέλεση: Φώτης Μουστάκας, τενόρος, Ευάγγελος Κοκκόρης, φλάουτο και Ελίνα Μπουτιέρη, πιάνο.

Ο ποιητής και πεζογράφος Μάριος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Κύπρο και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο ΜΑ Ed. από το Πανεπιστήμιο Arkansas (ΗΠΑ). Τρία έργα του, η ποιητική συλλογή Σαν άλλοθι οι λέξεις (Μεταίχμιο, 2003), το μυθιστόρημα Ο οστεοφύλαξ (Μεταίχμιο, 2007) και η νουβέλα Ο ανακριτής (Γαβριηλίδης, 2012), τιμήθηκαν με το κρατικό βραβείο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το μυθιστόρημα Ανατολικά της Αττάλειας βόρεια της Λευκωσίας (Momentum, 2014), μεταφράστηκε στα τουρκικά και στα γερμανικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου ποιητών.


Διαβάστε επίσης: Η απειλή – Μάριος Μιχαηλίδης

Τέφρα ονείρων – Μάριος Μιχαηλίδης