«Νομίζω πως τον Bob Dylan μπορεί να τον καταλάβει καλύτερα ένας άνθρωπος που σε κάποια φάση της ζωής του αγνόησε αυτό που περίμεναν οι άλλοι από εκείνον. Κάποιος δηλαδή που διάλεξε την ελευθερία του και έκανε τα δικά του.»
(Κριτζάς 2016, σελ.13)

Γι’ αυτήν ακριβώς την ελευθερία και με αιτία τα 100 τραγούδια που συγκέντρωσε ο Κριτζάς στο βιβλίο του, θα συνομιλήσουν μαζί του η Χίλντα Παπαδημητρίου (συγγραφέας – μεταφράστρια) και ο Χάρης Συμβουλίδης (μουσικοκριτικός – ραδιοφωνικός παραγωγός).

Κι επειδή πολιτισμός σημαίνει σφαιρική προσέγγιση των πραγμάτων, η παρουσίαση θα ξεκινήσει με ένα σύντομο ντυλανικό stand-up act από τον Πάρι Ρούπο και ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης θα κλείσει τη βραδιά με ένα ακουστικό σετ ντυλανοδιασκευών.

Στο τέλος, ο Βύρωνας Κριτζάς θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ο Βύρωνας Κριτζάς γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1987. Από το 2005 κατοικεί στην Αθήνα και από το 2008 εργάζεται ως δημοσιογράφος, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Το Bob Dylan 100 τραγούδια είναι το πρώτο του βιβλίο. Ενδεχομένως και το τελευταίο.


Οι θεατές μπορούν να φέρουν μαζί τους (προαιρετικά) βιβλία της επιλογής τους, τα οποία και θα διατεθούν από τη δράση ‘Αρραγείς Λέξεις’ σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.