Το Domus Festival και οι εκδόσεις Οξύ παρουσιάζουν σε μια ξεχωριστή βραδιά στον ιστορικό χώρο του Ενετικού Κάστρου της Νάξου, το τελευταίο βιβλίο του Σταύρου Σταυρόπουλου …

Πιο νύχτα δεν γίνεται, το Σαββάτο 10 Σεπτεμβρίου 2011.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πιο νύχτα δεν γίνεται
Σημειώσεις για το τέλος του ανθρώπινου μύθου

του Σταύρου Σταυρόπουλου

Τα κείμενα αυτά δεν προσχωρούν σε κανένα κίνημα· έχουν όλα τα κινήματα μέσα τους, μπερδεμένα. Άλλωστε, δεν έχουν αποφασίσει καλά καλά αν είναι δημιουργημένα από τον συγγραφέα τους ή αν ο συγγραφέας τους είναι το δημιούργημά τους.  Εκείνο που αναδεικνύεται και υπερασπίζεται σ’ αυτή την ομάδα κειμένων είναι η ιδέα του φωτός στην πιο απόλυτα σκοτεινή εκδοχή του. Εκεί που τα πράγματα συνεχίζονται με άπειρες δυνατότητες, μέσα στο πέπλο της νύχτας που είναι μνήμη. Αβάσταχτη. Εκεί περιμένουν αβοήθητα σπάνια ευρήματα. Σαν ανυπόφοροι κρύσταλλοι, θαμμένοι. Και οι λέξεις. Μοναδικό ρεύμα στο κέντρο μιας εποχής που φεύγει, που τελεί σε διάσταση, που αντιγράφει σκηνές. Οι λέξεις, πλήρεις αδιεξόδων. Για όσα δεν ήρθαν. Όσα ακόμη δεν βρέθηκαν. Οι λέξεις που γίνονται άθυρμα, νέμεση, ηλικία. Ούτε ζωντανές, ούτε νεκρές. Μόνο θάνατος που περιγράφει ζωή.

Όταν ο κόσμος φύγει από την εικόνα που έγινε, και οι απουσίες μετρηθούν ξανά, ο ανθρώπινος μύθος θα συναντήσει   πάλι την εξ αίματος προϊστορία του.
Μέχρι τότε, απώλεια φωτισμού.
Πιο νύχτα δεν γίνεται.

Ημερομηνία Έκδοσης: 23/05/2011 | Διαστάσεις: 13Χ20 cm, Σκληρό Εξώφυλλο | Σελίδες: 248
ISBN: 978-960-436-346-9 | Λ. Τ: 15,95 €

Αποκλειστική διάθεση: Εκδόσεις Καστανιώτη | Ζαλόγγου 11, Αθήνα | Τηλ. 210 3301208 | info@kastaniotis.com

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση με ντόπιο κρασί και θέα την Σύρο, την Πάρο, την Αμοργό και τα ερείπια του αρχαίου ναού του Απόλλωνα.