Η «Μικρή Σκηνή» της Οικογένειας Σοφιανού επαναλαμβάνει και τον Μάιο 2015 στον πολυχώρο Mabrida τις πιο επιτυχημένες  παραστάσεις μιας πολύ δημιουργικής χρονιάς, που αγαπήθηκαν από τους μικρούς μας θεατές, «ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΟΦΑΝΑΡΟ», «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ» και «Ο ΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ».

«ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΟΦΑΝΑΡΟ»

Κυριακή 10 Μαΐου

Ο Σκούφης είναι άτυχος. Την βραδιά των γενεθλίων του χάνει το κλειδί της εξώπορτας και αποκοιμιέται στο παγκάκι του δρόμου.  Τότε θα συμβεί κάτι πολύ παράξενο και ο Σκούφης θα αποκτήσει ένα μαγικό φανάρι που του επιτρέπει να κάνει 3 ευχές. Αν και εκπληκτικό το δώρο, θα δημιουργήσει μια αλυσίδα από απρόσμενα γεγονότα, που θα οδηγήσουν τον αθώο Σκούφη στην φυλακή. 

Ένα έργο με αγωνιώδη πλοκή, που μας αποκαλύπτει πόσο σοβαρό είναι στη ζωή μας να μην σπαταλάμε τα όνειρα και τις ευχές μας σε ανούσια πράγματα.

Διάρκεια: 55 λεπτά

Κατάλληλο για παιδιά από 4 έως10 ετών

«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ»

Κυριακή 17 Μαΐου, Κυριακή 24 Μαΐου

Ο Σκούφης κι ο Φάνης θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια στο παλάτι του βασιλιά Καλόκαρδου, όταν ο μάγος Φον Κατσούφιους εισβάλλει στο παλάτι και εκθρονίζει τον βασιλιά. Ο Σκούφης θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του, για να καταφέρει να διώξει τον μάγο και να επαναφέρει τον βασιλιά.  Και πράγματι η επικίνδυνη αποστολή θα μετατραπεί σε μια πολύ αστεία φάρσα.

Μια περιπέτεια με πολύ γέλιο και ξεκάθαρο μήνυμα: το πιο μαγικό εργαλείο είναι το μυαλό μας.

Διάρκεια: 45 λεπτά

Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως 8 ετών

«Ο ΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ»

Κυριακή 31 Μαΐου, Κυριακή 7 Ιουνίου

Ο Σκούφης  με τον σκύλο του Παταπούφ και με τον φίλο του το Φάνη αποφασίζουν να κατασκηνώσουν στο δάσος και στήνουν την σκηνή τους δίπλα σε ένα ποτάμι. Όμως ανακαλύπτουν, πως εξαφανίζονται αδιάκοπα πράγματα γύρω τους και όλες οι  υποψίες στρέφονται κατά του μικρού σκύλου Παταπούφ. Είναι όμως έτσι; Η περιπέτεια στην κατασκήνωση θα πάρει μια πολύ αναπάντεχη τροπή. 

Μία αστεία περιπέτεια με οικολογικό μήνυμα.

Διάρκεια: 55 λεπτά

Κατάλληλο για  παιδιά από 3 έως 8 ετών