Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συναυλία τάξης Μελοδραματικής του

Ωδείου Κλασικής και Σύγχρονης Μουσικής την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Παρασκευή στις 3. Συναυλίες μελοδραματικής».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Cosi fun tutte (W.A.Mozart)- Una donna quindici anni – Prendero quell brunettino.
Despina:  Μαρία Κιοσέογλου, Fiordilidgi: Μαριλένα Στριφτόμπολα, Dorabella: Κατερίνα Σταθοπούλου
2. I Pagliacci (R.Leoncavallo) – Recitar..Ridi Pagliaccio
Canio: Τάσος Δρακόπουλος
3. Τα παραμύθια του Χόφμαν (J. Offenbach)- Les oiseaux dans la charmille
Κούκλα: Μαριλένα Στριφτόμπολα
4. La Cenerentola (G.Rossini) -Zitto,zitto,piano,piano
Ramiro:Τάσος Δρακόπουλος, Dandini: Θοδωρής Μπιράκος, Clorinda: Μαριλένα Στριφτόμπολα,  Tisbe: Δομνίκη Μπάγιου
5. Η Νυχτερίδα (J.Strauss)  How engaging, how exciting…
Rosalinda: Μαρία Ντίμοβα-Ροροπούλου, Eisenstein: Φάνης Ρορόπουλος
6. Duo Gatti (Rossini)
Γάτα 1: Μαριλένα Στριφτόμπολα, Γάτα 2: Δομνίκη Μπάγιου
7. Ο κουρέας της Σεβίλλης – (G.ROSSINI),Largo al factotum
Figaro: Θοδωρής Μπιράκος
8. Κοντέσσα Μαρίτσα (Kallman) Όταν έρχεται στ’αυτία μου…
Κοντέσσα : Μαρία Ντίμοβα Ροροπούλου – Βιολί: Ανδρέας Χανιώτης

Βιογραφικά σημειώματα

ΤΑΣΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεννήθηκε στο Καπελέτο Ηλείας. Συγχρόνως με το Γυμνάσιο και το Λύκειο πήρε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και Αγιογραφίας σε Σχολή της Ιερά Μητροπόλεως Ηλείας. Είναι τελειόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών όπου πέρασε Αριστούχος με Υποτροφία. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Ωδείου Αθηνών, απ’ όπου πήρα το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με Άριστα. Έχει επίσης παρακολουθήσει κύκλο σπουδών στο ίδιο Ωδείο στα Κρουστά και Drums. Έχει εργαστεί από τα μαθητικά χρόνια ως Ιεροψάλτης σε πλείστους Ναούς και σήμερα είναι Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Νέας Φιλαδέλφειας. Επαγγελματικά εργάζεται ως Αγιογράφος, έχοντας Αγιογραφήσει πολλούς Ναούς σε Αθήνα, Άγιο Όρος, Ρώμη και αλλού, αναζητώντας νέες φόρμες στην σύγχρονη εκκλησιαστική τέχνη. Παράλληλα με την Βυζαντινή μουσική έχει πάρει μαθήματα τραγουδιού και έχει τραγουδήσει ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα σε φεστιβάλ, λαϊκά μαγαζιά, μπουάτ και μουσικές σκηνές και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ» με τον Μιχάλη Μαυρή.  Είναι μαθητής της Β΄ Ανωτέρας στο μάθημα της Μονωδίας του Ωδείου Κλασσικής & Σύγχρονης Μουσικής του κ.Σπύρου Μάζη και παρακολουθεί το Β΄ έτος Μελοδραματικής.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΤΡΙΦΤΟΜΠΟΛΑ Η Μαριλένα Στριφτόμπολα γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου όταν ήταν 6 ετών στο Εθνικό Ωδείο κοντά στη Βικτώρια Βούρτση. Αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο Ιλίου και εισήχθη στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου φοιτά σήμερα στο τρίτο έτος. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες είτε σαν σολίστ είτε σαν μέλος χορωδιών. Ως σολίστ στο τραγούδι έχει συμπράξει με την ευρωπαική χορωδία του Μουσικού Λυκείου Ιλίου(Α’ Βραβείο Χ.Ο.Ν.) καθώς και με την Ορχήστρα του Διεθνούς Ωδείου Ηλιούπολης. Έχει λάβει μέρος σαν ενεργό μέλος σε σεμινάρια λυρικού τραγουδιού των Cheryl Studer και Μυρσίνης Μαργαρίτη και σαν ακροάτρια σε σεμινάριο της Jeannette Pilou. Είναι μαθήτρια της Γ΄Ανωτέρας της τάξης Μονωδίας στο Ωδειο Κλασσικής & Σύγχρονης Μουσικής με την Μαρθα Αράπη και προετοιμάζεται για το δίπλωμα της για τον Ιούνιο του 2013 και παρακολουθεί το Β΄έτος της Μελοδραματικής με την Χρ.Σπηλιακοπούλου.
ΜΠΙΡΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε τραγούδι με Ε. Αδειλίνη, Λ. Τεντζέρη, Π. Δήμα (δίπλωμα 2009), Ανώτερα θεωρητικά με Δ. Λιώνη και Σ. Ιωαννίδη (αρμονία-αντίστιξη) και τρομπέτα με Γ. Τορουνιδη, Ν. Ξανθούλη, Σ. Άνθη και Γ. Ιωαννίδη (δίπλωμα 2007). Μέλος του κέντρου παλαιάς μουσικής αθηνών, όπερα κωμ, χορωδίας της ΔΕΗ, έχει συμμετάσχει σε όπερες και μουσικά σύνολα είτε ως εκτελεστής οργάνου είτε ως χορωδός/σολίστ. (Atis- J.B.Lully, Kαρναβάλι της Βενετίας- Α.Campra, Bαφτιστικος – Θ. Σακελλαρίδη ,Stabat mater – Dvorak, Telephone – Menotti).

ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ –ΤΕΡΕΖΑ Η Μαρία Τερέζα Κιοσέογλου ασχολήθηκε από μικρή με τη μουσικής συμμετέχοντας στην παιδική χορωδια του Αγ.Αντρέα και στη Φιλαρμονική του Δήμου Σαλαμίνας. Ξεκίνησε μαθήματα μονωδίας στην ηλικία των 19 με την Λυδία Αγγελοπούλου και στη συνέχεια με την Μήδεια Ιασσωνίδη. Από το 2011 παράλληλα με τις σπουδές της στο κλ.τραγούδι με την Άννα Αλεξοπούλου (Γ΄Ανωτ), παρακολουθεί μαθήματα Ειδ. Αρμονίας (με τον Σπ. Μάζη), πιάνου ( με τον mr.Robin Stone) και μελοδραματικής (τάξη Χρ.Σπηλιακοπούλου) στο Ωδείο Κλασσικής & Σύγχρονης Μουσικής.

ΔΟΝΝΙΚΗ ΜΠΑΓΙΟΥ Η Δομνίκη Μπάγιου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών στο Εθνικό Ωδείο με τις M. Παπαπέτρου και Τ. Μ. Μεταξά. Παρακολούθησε τον κύκλο μαθημάτων Μουσικής Δωματίου με το Β. Κολάση. Μετά το Πτυχίο Πιάνου πήγε για σπουδές στο τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων απ’ όπου πήρε Πτυχίο Αρχαιολογίας. Παράλληλα συνέχισε τις σπουδές του πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με καθηγήτριες τις Χ. Καλομοίρη, Β. Τσόπελα και Ν. Στήνιου – Μουστάκη.  Πήρε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο.  Έχει συμμετάσχει στη Μεικτή και τη Γυναικεία Χορωδία του Εθνικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση του Β. Πατρικίδη, καθώς και στη Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τις οποίες εμφανίστηκε σε Ελληνικά και Διεθνή Χορωδιακά Φεστιβάλ. Είναι σπουδάστρια της Ανωτέρας σχολής στο τμήμα Μονωδίας του Ωδείου Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής με καθηγήτρια τη Χ. Σπηλιακοπούλου και έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις του τμήματος Μελοδραματικής του Ωδείου. Από το 1997 διδάσκει πιάνο και συνοδεύει άλλους καλλιτέχνες.

MARIA DIMOVA – ROROPULU Η Μαρία Ντίμοβα-Ροροπούλου γεννήθηκε στη Σιλίστρα της Βουλγαρίας. Σπούδασε στην Εθνική Ακαδημία Θεάτρου & Κινηματογραφικής Τέχνης «Chrastio Sarafov» της Σόφιας, όπου και απέκτησε το πτυχίο Bachelor Μουσικοθεατρικών Σπουδών με βαθμό Άριστα. Από το 1999 έως και το 2005 έχει συμμετάσχει σε επαγγελματικές χορωδίες («Te Deum Adoramus», «Κύριλλος & Μεθόδιος»), σε επαγγελματικές ηχογραφήσεις τραγουδιών κινουμένων σχεδίων του Walt Disney, και σε πολυάριθμες παραστάσεις της Όπερας της Σόφιας (Opera Club) και της Όπερας της Starra Zagora (All That Musical). Επίσης κυκλοφορεί στη Βουλγαρία 5 cd με παιδικά τραγούδια από τη δισκογραφική εταιρία «Baiko Kanev» . Το 2005 μετακομίζει στην Ελλάδα και το 2006-7 γίνεται η πρώτη της δισκογραφική συνεργασία με τη δεκαμελή χορωδία «Τροβαδούροι Δωματίου Καλλιτεχνικού Ομίλου Αθηνών» του συνθέτη και στιχουργού Ιωσήφ Μπενάκη πάνω στην όπερα του «Μέγας Αλέξανδρος». Το 2009 αποκτάει (υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου τενόρου Γιώργου Ζερβάνου και εν συνεχεία της σοπράνο Μάρθας Αράπη) το δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με Άριστα Παμψηφεί από το Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής του συνθέτη Σπύρου Μάζη, όπου και διδάσκει. Το 2009 επίσης συμμετέχει στα workshops της Όπερας «Αντιγόνη» η οποία και κάνει πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής το Μάρτιο του 2011(σύνθεση Θεόδωρου Στάθη, Διεύθυνση ορχήστρας Ραφαήλ Πυλαρινού, σκηνοθεσία Lee Breuer). Υπό τον ίδιο συνθέτη και με μαέστρο τον Peter Tiboris, συμμετέχει στην όπερα «Opus Elgin» το Μάιο του 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από τον Νοέμβριου 2012 συμμετέχει στο παιδικό μιούζικαλ του Oscar Wild “Ο Εγωιστής Γίγαντας» το οποίο ανεβαίνει στο music hall Casablanca. Επίσης την περίοδο 2011-2012 καλείται να τραγουδήσει με το σύζυγο της σε διεθνή συνέδρια σε Βουδαπέστη, San Antonio, και Βοστώνη. Περιοδεύει τακτικά σε ρεσιτάλ ανά την Ελλάδα, και συμμετέχει στο μουσικό acapella σχήμα  «Eclipsis» και τον κωμικό θίασο «Opera.κωμ».

ΡΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΝΗΣ Ο τενόρος Φάνης Ρορόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα όπου και ξεκίνησε την ενασχόληση του με την μουσική. Σπούδασε στην Αγγλία στο πανεπιστήμιο του Northumbria στο Newcastle παίρνοντας το πτυχίο BA honors στον τομέα Fashion Design & Marketing. Παράλληλα συνέχισε και σπουδές φωνητικής, ενώ πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή του στο μιούζικαλ “Godspel” το οποίο ανέβηκε για φιλανθρωπικό σκοπό στο Ealing Broadway (West End) του Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2000. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεχίζει τις σπουδές του πλάι στον τενόρο κ. Γιώργο Ζερβάνο και εν συνεχεία με τη σοπράνο κα Μάρθα Αράπη. Τον Ιούνιο 2011 παίρνει το δίπλωμα του με την σοπράνο κα. Μυρσίνη Μαργαρίτη. Η πρώτη του δισκογραφική συνεργασία έγινε το 2007 με τη δεκαμελή χορωδία ‘Τροβαδούροι Δωματίου του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αθηνών’ πάνω στην όπερα του συνθέτη Ιωσήφ Μπενάκη «Μέγας Αλέξανδρος». Το Μάρτιο του 2011 ως έκτακτος συνεργάτης της Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. εμφανίζεται στο Requiem του Fauré, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ιδρύματος Ωνάση, ενώ το Μάιο του ίδιου χρόνου συμμετέχει στην όπερα «Αντιγόνη» του κου Θ.Στάθη, η οποία ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής υπό την μουσική διεύθυνση του Ρ.Πυλαρινού και σκηνοθεσία Lee Breuer. Το Μάιο του 2012 αναλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Ελληνική Όπερα «Opus Elgin» που ανεβαίνει στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών υπό την διεύθυνση του Peter Tiboris. Από τον Νοέμβριου 2012 συμμετέχει στο παιδικό μιούζικαλ του Oscar Wild “Ο Εγωιστής Γίγαντας» το οποίο ανεβαίνει στο music hall Casablanca. Επίσης την περίοδο 2011-2012 καλείται να τραγουδήσει με τη σύζυγο του σε διεθνή συνέδρια σε Βουδαπέστη, San Antonio, και Βοστώνη. Είναι μέλος του θιάσου κωμικής όπερας «Opera.κωμ», καθώς και του οκταμελούς acapella συνόλου «Eklipsis».


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
Η Κατερίνα Σταθοπούλου ξεκίνησε από τα 17 της να ασχολείται με τη μουσική, το θέατρο & χορό. Το 2008  αποφοίτησε από τη Δραματικής Σχολής της Μ.Τράγκα και συνέχισε τις σπουδές της στη μουσικής. Σήμερα είναι μαθήτρια της Γ΄Ανωτέρας στη Μονωδία δίπλα στην Αννα Αλεξοπούλου και  παρακολουθεί παραλληλα μαθήματα Ειδικού Αρμονίας με τον Σπ. Μάζη, πιάνο με τον καθηγητή του Trinity Guildhall Robin Stone και Μελοδραματική μαζί με την Χριστίνα Σπηλιαοπούλου στο Ωδείο Κλασσικής & Σύγχρονης Μουσικής.
ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ (πιάνο) Απόφοιτος του Royal College of Music του Λονδίνου. Έχει εμφανιστεί εκτός άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Wigmore Hall και στο National Gallery του Λονδίνου, σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Κύπρο. Κατέχει πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης & Φούγκας καθώς και διεθνή βραβεία από διαγωνισμούς πιάνου και πιανιστικής συνοδείας.