Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει συναυλία μουσικής δωματίου με την Εβελίνα Αργυρού στο πιάνο από το Εθνικό …

Ωδείο Νέας Σμύρνης την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 15.00.

Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη, τον νεό θεσμό,  όπου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας με ελεύθερη είσοδο.

Εβελίνα Αργυρού (πιάνο)
Φωνητικό Σύνολο Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης
Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Bach, J.S.: Τοκκάτα και Φούγκα σε Μι ελάσσονα B.W.V. 911
Beethoven, L.V.: Σονάτα για πιάνο No. 26 σε Μι ύφεση, Op. 81α «Ο αποχαιρετισμός»
Chopin, Fr.: Scherzo No. 3, op. 39

Εβελίνα Αργυρού (πιάνο)

Διδασκαλία, Διεύθυνση: Ελένη Καραβούζη
Seiber, Matyas: There was an old man in a tree
Αντωνίου, Θ. : «Ύπνε» Χορικό από τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή
Νέγρικο Spiritual: Swing low, swing chariot

Φωνητικό Σύνολο Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης

Βιογραφικό σημείωμα
Αργυρού Εβελίνα

Η Εβελίνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει πιάνο στο Εθνικό Ωδείο με  την  Σοφία Ντούσια.  Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε αγάπη και έφεση για  την μουσική. Ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου σε ηλικία έξη ετών και σύντομα έδειξε τον ταλέντο της, τόσο στις συναυλίες που λάμβανε μέρος, ερμηνεύοντας  άψογα και με ευαισθησία το κάθε έργο του προγράμματος της,   όσο και στις εξετάσεις στις οποίες αποσπούσε  πάντα διακρίσεις. Σήμερα βρίσκεται στην τάξη διπλώματος.  Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με το πιάνο, άρχισε  σπουδές  τσέλου, στο οποίο έχει φθάσει στην Μέση σχολή. Συμμετείχε για πολλά χρόνια τόσο στην Παιδική, όσο και στην μικτή χορωδία, στα μουσικά σύνολα και στην μικρή ορχήστρα εγχόρδων του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης, παίρνοντας μέρος στις διάφορες συναυλίες του Ωδείου. Έχει πάρει μέρος στην συναυλία ταλαντούχων σπουδαστών του Εθνικού Ωδείου στην αίθουσα  του Μουσείου Μπενάκη, σε συναυλίες μουσικής δωματίου αλλά και σε πολλές άλλες συναυλίες τόσο σαν πιανίστα, όσο και σαν τσελίστα. Παρακολούθησε  μαθήματα και σεμινάρια πιάνου με τους Κωνσταντίν Γκάνεφ, Δημήτρη Τουφεξή, Ναταλία Μιχαηλίδου και  David Lively. Είναι μαθήτρια της Γ τάξης στο 4ο  Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου
14/12  Κλασικό Ωδείο Χολαργού
21/12  Ωδείο Κλασικής και Σύγχρονης Μουσικής

Για να προγραμματίσετε συναυλία για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2013, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Χαρκιολάκη (210 7282133).
Οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι: 25/1, 1/2, 8/2, 15/2, 22/2, 1/3, 8/3, 22/3. 29/3, 5/4, 12/4, 19/4, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6, 14/6.