Η Art Zone 42 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση του Παρασκευά Παπαδόπουλου με τίτλο «Ενδόμυχα» από την Τρίτη …

18 Δεκεμβρίου 2012.

Το έργο του Παρασκευά Παπαδόπουλου στο σύνολό του εκφράζει τις βαθύτερες ανάγκες της ανθρώπινης ύπαρξης. Επικεντρώνεται στην ανάδειξη του ανθρώπου ως έννοια, δίνοντας έμφαση στον ψυχισμό του.
Στην παρούσα έκθεση με θεματική γύρω από την διερεύνηση της ουσίας του ατόμου, η ανθρώπινη παρούσια πρωταγωνιστεί άλλοτε ως μονάδα και άλλοτε ως μέρος ζεύγους ή ομάδας. Οι φιγούρες του, διαχρονικές και μυστήριες, είναι φιλοτεχνημένες με έντονες πινελιές, δίχως λεπτομέρειες και διακριτά χαρακτηριστικά. Η εξπρεσιονιστική μέθοδος με την οποία απλώνει τα χρώματά του και παρουσιάζει τις μορφές του, δίνει την αίσθηση ότι οι ίδιες εξωτερικεύουν την ψυχική τους κατάσταση και μοιράζονται τον συναισθηματικό τους κόσμο. Αποζητούν την επαφή και μοιάζουν να στοχάζονται. Δεσπόζουν στο φόντο, ενώ περιβάλλονται από έναν χώρο αόριστο που αποτελεί αρμονική συνέχεια των σωμάτων τους. Ο χώρος αυτός, έντονος χρωματικά και συχνά αποδοσμένος με ισχυρές κάθετες και διαγωνίους, μαρτυρά μια υπόνοια ύλης, στην οποία μετουσιώνεται το άχρονο της κατάστασης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Παρασκευάς Παπαδόπουλος, μικρασιατικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και ασχολείται με τη ζωγραφική από μικρή ηλικία. Στα έργα του, αποφεύγοντας να εγκλωβίσει τις σκέψεις του στο αντικείμενο, εκφράζει τα βαθύτερα συναισθήματα που προκαλούνται από αυτό. Με συνεργό τα πινέλα και επιρροές της σύγχρονης πραγματικότητας δημιουργεί τη χρωματική γραμμή των ονείρων και των εξωτερικών βιωμάτων του, αποδίδοντας την ένταση ή την αρμονία τους, αποκαλύπτοντας το αληθινό πρόσωπό τους. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει μια ατομική έκθεση και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Έργο του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές.