Η πιο… μυρωδάτη και παραμυθένια διαδραστική παράσταση που «μαγείρεψε» η Αντιγόνη Γύρα με την ομάδα του Κινητήρα, τα

«Παραμυθοφουρνίσματα», αφού ξετρέλαναν με τις γεύσεις τους μικρούς και μεγάλους, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στην παιδική σκηνή του Κινητήρας Studio από τις 10 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο απόγευμα στις 17.30.

Όλα ξεκινούν με το ζύμωμα, το πλάσιμο κι έπειτα το φορμάρισμα και το ψήσιμο των μπισκότων. Παιδιά και γονείς αναλαμβάνουν το γλυκό εγχείρημα, και όσο τα μπισκοτάκια ψήνονται στο φούρνο, η διήγηση μας παρασύρει σε κόσμους μαγικούς, μέσα στις μοσχοβολιές.

Παραμύθια από σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, ζωντανεύουν με τη φωνή του μάγειρα–παραμυθά, με μουσική και βίντεο αρτ. Ανάμεσά τους το παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο», που διακρίθηκε με το κρατικό βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου 2011.

Συναρπαστικές ιστορίες, μουσική, βίντεο, παιχνίδια, εκπλήξεις, και τέλος – αν δεν έχουνε καεί – μπισκότα για κάθε μικρό και μεγάλο θεατή,  πασπαλισμένα ζάχαρη άχνη κι έτοιμα για φάγωμα!

Σύλληψη-Σκηνοθεσία Αντιγόνη Γύρα
Εικαστική Επιμέλεια Βίκυ Αδάμου
Μουσική Ορέστης Τάνης
Βίντεο Αρτ Χρήστος Μαυρίδης
Διαβάζουν Αλίκη Αβδελοπούλου, Έλενα Τυρέα

Με την πολύτιμη συμβολή της συγγραφέως βιβλίων για παιδιά και νέους Χαράς Γιαννακοπούλου. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Πατάκη για την παραχώρηση του βιβλίου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, εικονογράφηση Μυρτώ Δεληβοριά.