Ένα καινούριο έργο βασισμένο σε λαϊκά παραμύθια της Ιταλίας ορισμένα από όσα ενέπνευσαν και την πέννα του μεγάλου συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο, θα παρουσιάσουν η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος, στο θέατρο Πόρτα.

Το έργο που απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών. Πρόκειται για ιστορίες δροσερές, ανάλαφρες και αισιόδοξες. που αποδεικνύουν με σπιρτάδα και χιούμορ ότι, όταν κάποιος θέλει και μπορεί τα βγάζει πέρα με τις μεγαλύτερες δυσκολίες : όπως ένας φτωχός γιδοβοσκός που γίνεται βασιλιάς, μια άπειρη κοπέλα που καταφέρνει να σταματήσει έναν πόλεμο ή ένα άλλο κορίτσι που διασχίζει ολομόναχο στεριές και θάλασσες για να γλυτώσει από τη μοίρα της, και άλλα πολλά…

Η παράσταση είναι μια κεφάτη θεατρική φαντασμαγορία με μεταμφιεσμένες πριγκίπισσες και μεταμορφωμένους πρίγκιπες, με φλύαρους παπαγάλους και χήνες που τραγουδούν, με γενναίους ιππότες και παράξενους μάγους και βασίλισσες που φτιάχνουν πίτσες. Με ξύλινα φορέματα που περπατούν πάνω στη θάλασσα κι άλλα στο χρώμα του νερού και του αέρα που έχουν επάνω τους, όλα τ\’ αστέρια τ\’ ουρανού.

Κι όλοι αυτοί διασταυρώνονται σε παλάτια, φυλακές, κοτέτσια και κουζίνες. Παίρνουν μέρος σε κονταρομαχίες, τρώνε μακαρονάδες, χορεύουν σαν τρελοί και τραγουδάνε τους καημούς τους.

Ήρωες και ιστορίες από την πλούσια παράδοση της γειτονικής χώρας που ταύτισε, όσο καμιά άλλη τον πολιτισμό της με την χαρά της ζωής. Ένα θέαμα ανάλαφρο, γλυκό και δροσερό σαν…ιταλικό παγωτό!

Παίζουν οι ηθοποιοί : Ηλιάνα Γαϊτάνη, Τώνια Γελεκλίδου, Γιάννης Κουκουράκης, Δάφνη Μαρκάκη, Χρίστος Νικολάου, Τατιάνα Πίττα, Σαράντης Μιχάλης, Στέλιος Χλιαράς.