Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου διοργανώνει για 5η χρονιά το φεστιβάλ νέων θεατρίνων, στο θέατρο Τόπος Αλλού από την Τρίτη 20 μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου. Θέμα του Φεστιβάλ, Παραμύθια και αφηγηματική παράδοση με συμμετοχή θεατρικών οργανισμών από όλη την Ευρώπη.

Με θέμα τα παραδοσιακά παραμύθια και τους μύθους, το φεστιβάλ θα συγκεντρώσει θιάσους και θα παρουσιάσει τις παραστάσεις  τους από 20 – 24 Απριλίου στο θέατρο Τόπος Αλλού, με τίτλο Θάλασσα των παραμυθιών.

Όλοι οι ξένοι θίασοι θα παρουσιάσουν παραστάσεις  αντιπροσωπευτικές βασισμένες σε λαϊκά παραμύθια της χώρας τους, ενώ από την Ελλάδα το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού θεάτρου θα παρουσιάσει την παράσταση Παραμύθια για πλάσματα τρυφερά και αθώα και η ομάδα So Real τον Ευτυχισμένο Πρίγκιπα του Όσκαρντ Ουάιλντ.

Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού θεάτρου ενθάρρυνε και πέτυχε μια πιο σύνθετη συνεργασία των θεατρικών ομάδων μεταξύ τους. Έτσι εκτός από τις επί μέρους παραστάσεις θα παρουσιάσουν όλοι μαζί και μία παράσταση κοινή, με τίτλο Θάλασσα των Παραμυθιών. Σ’ αυτή την παράσταση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει  αντιπροσωπευτικά παραμύθια από την Ιταλία, Βουλγαρία Ρουμανία και Ελλάδα.

Οι παραστάσεις θα παρουσιάζονται στην  Εθνική γλώσσα του κάθε θεατρικού οργανισμού ενώ η κοινή παράσταση θα παιχτεί στην Αγγλική γλώσσα.

Πρόγραμμα
Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Απριλίου: Ευτυχισμένος Πρίγκιπας – Ελλάδα. Το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ θα παρουσιαστεί από την ομάδα SO REAL στην Ελληνική γλώσσα. (Γενική είσοδος: 10 ευρώ, ώρα: 9.30μμ, διάρκεια παράστασης: 1 ώρα).

Παρασκευή 23 Απριλίου: Θάλασσα των Παραμυθιών Κοινή παράσταση των τεσσάρων θεατρικών οργανισμών  στην  Αγγλική γλώσσα. Συμμετέχουν: Κέντρο Σπουδών Λαϊκού θεάτρου (Ελλάδα), teatro INVERSO (Ιταλία,), To European Education & Culture Centre ARTEMIS, (Ρουμανία) και το PROROPI FOUNDATION and Art centre  (Βουλγαρία). (Είσοδος Δωρεάν, ώρα 6.30 μμ., Διάρκεια 1 ώρα και 10΄).

Σάββατο 24 Απριλίου (Είσοδος δωρεάν και για τις τρεις παραστάσεις)
Δαμάσκηνα σου δίνω, δώσε μου σκουπίδια – Βουλγαρία. Βασισμένο πάνω σε ένα Λαϊκό παραμύθι από την Βουλγαρία από το PROROPI FOUNDATION and Art centre (Νότια Βουλγαρία). Παράσταση με κούκλες πολύ λίγο λόγο και πολύ κίνηση. (Ώρα: 5.00μ.μ., διάρκεια: Διάρκεια 1 ώρα).

Αυτοί που’ πιασαν το φεγγάρι – Ιταλία, Από το teatro INVERSO (Ώρα: 6.30μ.μ., διάρκεια: 1 ώρα).

Θάλασσα των παραμυθιών – Κοινή παράσταση των τεσσάρων θεατρικών οργανισμών. (Ώρα: 8.00, διάρκεια: 1.10΄).

Κυριακή 25 Απριλίου

Νιότη χωρίς Γεράματα – Ρουμανία, Βασισμένο πάνω σε ένα Λαϊκό παραμύθι της Βόρειας Ρουμανίας από το  European Education & Culture Centre ARTEMIS. (Ώρα: 6.00μ.μ., διάρκεια: 1 ώρα).

Παραμύθια για πλάσματα τρυφερά και αθώα – Ελλάδα, Από το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ στην Ελληνική γλώσσα. (Ώρα: 7.00μ.μ., διάρκεια: 1ώρα, είσοδος δωρεάν).

Για τις παραστάσεις που η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό θα πρέπει να προηγηθεί μία κράτηση στα τηλέφωνα του θεάτρου 210 8656004, 8624392 και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.