Βασισμένη σε αυθεντικά λαϊκά παραμύθια της Ελληνικής παράδοσης, η παράσταση «Παραμύθια για πλάσματα τρυφερά …

και αθώα», θα παρουσιαστεί από το Αερόπλοιο στο Τόπος Αλλού.

Το Αερόπλοιο πιστεύοντας ότι το θέατρο για παιδιά είναι μια σοβαρή ιστορία και όχι ένα τρόπος εύκολης διασκέδασης (και πλουτισμού) συνεχίζει την έρευνα του πάνω στα παραμύθια και ιδιαίτερα στα Ελληνικά παραμύθια.

Συμπληρώνεται λίγο – πολύ μια δεκαετία που μας απασχολεί σοβαρά αυτό το θέμα. Αυτά τα δέκα χρόνια δεν μείναμε μόνο στις παραστάσεις αλλά εγγράψαμε τα αποτελέσματα τις έρευνας μας και δημιουργήσαμε συλλογές σε ηλεκτρονική μορφή, Σε DVD και στο INTERNET. H φετινή μας παράσταση θα παραμείνει στον κόσμο των παραμυθιών.

Το «Παραμύθια για πλάσματα τρυφερά και αθώα» είναι ένα λαμπερό και χαρούμενο θέαμα που φέρνει τα παιδιά στον κόσμο των ζώων λέγοντας τους παραμύθια, που έχουν σαν κεντρικούς ήρωες ζώα.

Δυο κορίτσια ξεκινούν ένα ταξίδι, φανταστικό και πραγματικό. Πάνω στο βαγόνι ενός τραίνου περιπλανώνται σε διάφορα μέρη μαγικά και παραμυθένια και συναντάνε πλάσματα με τα οποία μιλάνε και ακούνε την ιστορία και το παραμύθι τους. Ο κόσμος των παραμυθιών ανοίγεται μπροστά στα μάτια τους και στα μάτια των μικρών θεατών.

Η παράσταση θα είναι μια πολύχρωμη περιπέτεια με ταξίδια, άλλοτε κωμικά και άλλοτε δραματικά καθώς μέσα από τα παραμύθια που λέγονται, ανοίγονται κόσμοι πλούσιοι σε νοήματα και σημασίες.

Οι ηθοποιοί θα χειρισθούν μάσκες, κούκλες και σκιές, μεγάλα και μικρά ομοιώματα. Η παράσταση θα ζωντανέψει τη φαντασία των μικρών θεατών με μεγάλες προβολές σε γιγαντοοθόνες.

Συντελεστές

Κείμενο – σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό: Μαίη Καραμανίδου
Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Επιμέλεια κίνησης: Ράνια Φουρλάνου
Προβολές και πρωτότυπα Video: Γιώργος Αλεξίου

Παίζουν
ΡΑΝΙΑ ΦΟΥΡΛΑΝΟΥ, ΔΑΝΑΗ ΣΔΟΥΓΚΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ