Οι Achaperformace παρουσιάζουν στο Ρομάντσο την performance Παράδεισος, για μία παράσταση τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016.

Η περφόρμανς «Παράδεισος» βασίζεται σε δυο σώματα και έντεκα ορθογώνια αντικείμενα. Σκοπός της η έρευνα δομών που λειτουργούν με διττό, αντιφατικό ρόλο: την παροχή βοήθειας και την αυτοϊκανοποίηση μέσω του ελέγχου. Το αντικείμενο εισβάλλει με σκοπό να πλαισιώσει το σώμα ή άλλοτε συνυπάρχει συμβάλλοντας στην επέκτασή του. Οι απορρέουσες περιοριστικές καταστάσεις δημιουργούν συνώνυμους ρόλους. Ο «Παράδεισος» προσεγγίζει αυτούς τους ρόλους ως μεταβλητούς και εναλλασσόμενους, θέτοντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα πλαίσιο παρατήρησης των σωμάτων ως προς τη συγκατάβαση της χειραγώγησής τους, καθώς και την αέναη επιθυμία για ελευθερία.

Διάρκεια: 50 λεπτά

Ενδυματολογία: Παρασκευή Κουρμπέτη

ACHAPERFORMANCE

Ο Αχιλλέας Χαρίσκος και η Αστάρτη Αθανασιάδου είναι χορογράφοι/περφόρμερς που συναντήθηκαν στη σχολή χορογραφίας School of New Dance Development στο Άμστερνταμ και συνεργάζονται από το 2010. Η δουλειά τους είναι μια εν εξελίξει πρακτική που διερευνά τη σωματικότητα σε σχέση με την παραστατική πραγματικότητα, την έκθεση και το μετασχηματισμό.

http://achaperformance.weebly.com
http://astartiathanasiadou.tumblr.com/
http://trashourt.blogspot.nl/