Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Παππού; του  Κώστα Πούλου σε εικονογράφηση της Σταματίνας Ντούτσουλη.

Γελάμε μαζί και λέμε αστεία, τους αγαπούμε και μας αγαπούν και τρέχουμε και κρυβόμαστε και παίζουμε κυνηγητό και κρυφτό και κάποτε ψάχνουμε, ψάχνουμε, αλλά δεν μπορούμε να τους βρούμε, γιατί έχουν κρυφτεί καλά στην καλύτερη κρυψώνα: στην καρδιά μας…

Ένα βιβλίο που έχει θέμα την απώλεια, χωρίς όμως να βαραίνει με λύπη ή με διδακτισμό, χωρίς να χρυσώνει το χάπι, χωρίς να είναι γραμμένο επίτηδες. Ένα παιδάκι χάνει τον παππού του, με τον οποίον έκανε ένα σωρό πράγματα. Κι όπως μαθαίνει το άπειρο των αριθμών, μαθαίνει και το αξεχώριστο της χαράς από τη λύπη μέσα στην καρδιά των ανθρώπων. Και το αξεχώριστο της ζωής από τον θάνατο.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 8+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες που βοηθούν το παιδί που διαβάζει άνετα να αγαπήσει το βιβλίο.

ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο Κώστας Πούλος γεννήθηκε στον Ελικώνα της Βοιωτίας. Σπούδασε φιλολογία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Würzburg και Μονάχου και υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός σε γυμνάσια και λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γράψει, μεταφράσει και διασκευάσει πλήθος βιβλίων για μεγάλους και κυρίως για παιδιά σε συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς οίκους (Λιβάνης, Μπουκουμάνης, Το Ροδακιό, Παπαδόπουλος, Μεταίχμιο). Κυριότεροι τίτλοι παιδικών βιβλίων: Ο ήλιος στον κήπο, Μισό σοκολατάκι είναι σαν ένα ψέμα, Ένα παγωτό διαρκεί λίγο, Ο Νίκος και ο λύκος, Ο ζωγράφος Θεόφιλος, Μαρία Κάλλας, Σεχραζάτ κ.ά. Η παιδική σειρά βιβλίων «Τα Ελληνικά» (εκδ. Παπαδόπουλος) περιλαμβάνει κλασικά κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας από τον Όμηρο ως τις μέρες μας διασκευασμένα για παιδιά. Επίσης έχει ασχοληθεί με αναγνώσεις, επιμέλειες και κριτικές/παρουσιάσεις βιβλίων σε περιοδικά και εφημερίδες. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες και έχουν ανεβεί στο θέατρο. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί ακόμα το βιβλίο του Σιγά τα αυγά.

Η Σταματίνα Ντούτσουλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε αρχικά ναυτιλιακά και νηπιαγωγός και στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές αντίστοιχα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.