Η μουσική σκηνή Ζωντανή Μαύρη Τρύπα στα Λαδάδικα, παρουσιάζει τον Παντελή Θεοχαρίδη, …

τον Βασίλη Πρατσινάκη, τη Μαρία Φραγκούλη και τον Νίκο Ταλέα κάθε Σάββατο βράδυ. Μαζί τους και η Μαρία Παπανικολάου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΦΡΑΝΙΔΗΣ: Μπουζούκι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΙΤΗΣ: Πιάνο
ΑΡΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ: Κιθάρες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΜΟΣ: Κοντραμπάσο

και ο
ΝΙΚΟΣ ΤΑΛΕΑΣ Ακορντεόν – τραγούδι
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Η  Μαρία Παπανικολάου έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη όπου ζει και τραγουδάει εδώ και δέκα οκτώ χρόνια.
Μουσικά ερεθίσματα υπήρξαν άφθονα απ΄την οικογένεια της, κυρίως βυζαντινά, κλασικά αλλά και παραδοσιακά.

Ασχολήθηκε για  2 χρόνια με το  πιάνο αλλά από νωρίς γοητεύτηκε με την κλασική κιθάρα και φοίτησε στο Σύγχρονο ωδείο καθώς και στο ωδείο του Κώστα Ματσίγκου.

Επίσης παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού στο Μακεδονικό ωδείο, όπως και μαθήματα υποκριτικής στο θέατρο της 25ης Μαρτίου.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως oι: Μανώλης Ρασούλης, Γιώργος Ζήκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βάσω Αλαγιάννη, Κώστας Καλδάρας, Active Member, Κώστας Μπραβάκης, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Πάνος Ράπτης, Κώστας Μαγγίνας, Ευγένιος Δερμιτάσογλου κ.α.

Για επτά χρόνια συμμετείχε στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 

Δισκογραφία
1995 ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ – Πέτρος Δουρδουμπάκης (συμμετοχή)
1997 ΣΑΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ – Πέτρος Δουρδουμπάκης (προσωπικός δίσκος)
1999: «7 ΖΩΕΣ» – Ανδριανή Ζαγκανά (προσωπικός δίσκος)
1996: «ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ» (φωνητικά)
2000: «Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ» – Σωκράτης Μάλαμας (φωνητικά)
2001: «KRAMAHOPERATA II» – (συμμετοχή)

2001:Η ΑΓΓΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ – Κώστας Μπραβάκης (συμμετοχή)
2000: ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ- Sadahzinia (συμμετοχή)                         
2004: «ΞΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ»- Πάνος Ράπτης (συμμετοχή)                         
2006: «SEVEN FOR A SECRET» – Κώστας Μαγγίνας
(συμμετοχή)
2005: «ΔΩΔΕΚΑ ΚΥΚΛΟΙ» – Κώστας Μπραβάκης (συμμετοχή)