Για τεχνικούς λόγους, η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, συναυλία του συγκροτήματος PALYRRIA στο Μουσικό Προαύλιο του θεάτρου Badminton, αναβάλλεται.

Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια, μπορούν να τα εξαργυρώσουν στο ταμείο του θεάτρου,τηλ. 210 8840600.

 

PALYRRIA – Ένας πολύπλευρος κόσμος

Οι PALYRRIA δημιουργήθηκαν το 1996 σαν ένα dance project, ενώ το 1999 διαμόρφωσαν τον προσωπικό τους ήχο, που τους χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα. Το ονομάζουν world-electro και όντως η μουσική τους δεν είναι ούτε αμιγώς ηλεκτρονική, ούτε όμως και καθαρά “ethnic”.

Είναι μια προσπάθεια αναγέννησης της -ελληνικής κατά κύριο λόγο- παραδοσιακής μουσικής μέσα από τις σύγχρονες μουσικές της δύσης (electro, dub, techno, κτλ).

Οι PALYRRIA χρησιμοποιούν αρχαίες Αιολικές κλίμακες, την πεντατονία της Ηπείρου, όργανα που μας έρχονται από τα βάθη της ιστορίας, σμίγοντάς τα με τον ηλεκτρονικό ήχο, τους club ρυθμούς και τη μουσική τεχνολογία, σε ένα πάντρεμα που μοιάζει αρχαϊκό και φουτουριστικό ταυτόχρονα.

Οι PALYRRIA είναι ένα μουσικό συγκρότημα και όχι ένα στουντιακό εγχείρημα και αποτελείται από βιρτουόζους μουσικούς που γνωρίζουν πολύ καλά τα όργανά τους και είναι σε θέση να αναπαράγουν τον ήχο του συγκροτήματος χωρίς τη βοήθεια προ-ηχογραφημένων ταινιών.

Περιοδεύουν διαρκώς και θεωρούν τις ζωντανές εμφανίσεις ως την πιο ζωτική λειτουργία του συγκροτήματος. Παρ’ όλα αυτά το στούντιο αποτελεί εξ ίσου σημαντική προτεραιότητα.

 

Στο Μουσικό Προαύλιο θα συνοψίζουν την πολύμορφη πορεία τους, υποσχόμενοι μια συναυλία γιορτή.