Το Πάκμαν αναζητά την αλήθεια στην πίστα του αχανούς αστικού τοπίου. Αθήνα σήμερα. Τέσσερις άνθρωποι. Τρία διαμερίσματα. Δύο οπτικές. Μία σύμπτωση. Το παιχνίδι αρχίζει κι ο καθένας έχει μόνο μια ζωή.

Στο έργο παρακολουθούμε ταυτόχρονα τρία διαμερίσματα: Στο ένα ο Μάνος με την Ειρήνη, ένα επιτυχημένο, κοσμικό ζευγάρι με προχωρημένες απόψεις. Στο άλλο η Εκάβη, αδελφή της Ειρήνης, μια γυναίκα αποφασισμένη να ζει μόνη, χωρίς την ψευδαίσθηση μιας ερωτικής σχέσης. Στο τρίτο ο Θάνος, ένας παλιός φίλος του Μάνου από το στρατό, ο οποίος ζει μοναχικά αναρρώνοντας από έναν επίπονο χωρισμό.

Μία αθώα φαινομενικά πράξη στιγμιαίας έμπνευσης, θα οδηγήσει τους τέσσερις σε μια παράξενη συνάντηση και θα φέρει στην επιφάνεια τα θέλω του καθενός. Η πραγματικότητα του ενός θα αρχίσει να αποτελεί κίνδυνο για την πραγματικότητα του άλλου. Το παιχνίδι έχει μόλις αρχίσει… γιατί η αλήθεια δεν είναι πάντα αντικειμενική…

Η χρήση και η μελέτη του ρεαλισμού στοχεύει αφενός στην απεικόνιση των συμπεριφορών των σημερινών Ελλήνων, μέσα στις οποίες ανιχνεύεται ένα πλούσιο υλικό που κινείται ανάμεσα στην ποίηση και το χιούμορ, και αφετέρου στην ανακάλυψη των βαθύτερων προθέσεων και παθών των χαρακτήρων που κρύβονται κάτω από τις καθημερινές τους στιγμές.

Το Πάκμαν πραγματεύεται την έννοια της αλήθειας σ’ ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον και σε μια κοινωνία που αγωνιά να ισορροπήσει ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο. Επιλέγοντας λοιπόν το συγκεκριμένο πλαίσιο Ελλάδα του σήμερα, η ομάδα επιχειρεί μέσα από την διαδικασία των προβών, να προσεγγίσει τη φιλοσοφική διάσταση της αλήθειας στις ανθρώπινες σχέσεις… με πολύ ρεαλισμό και χιούμορ!

Παίζουν οι ηθοποιοί: Mάνος Κανναβός, Θάνος Αλεξίου, Εκάβη Ντούμα, Ειρήνη Μαργαρίτη.