Συγκεκριμένα, η Άννα Στερεοπούλου θα παρουσιάσει προσωπικές της συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς για Πιάνο, με μια παράλληλη σύζευξη αναλογικών Synthesizer και Live Sampling, προσκαλώντας το κοινό σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Η μουσική που θα ακούσουμε είναι εμπνευσμένη από διαφορετικά είδη μουσικής, από το πρόσφατο προσωπικό της album με τίτλο «electron» [ἤλεκτρον], καθώς και από την ‘φιλοσοφία’ του τελευταίου της project / work-in-progress «SYN», όπως παρουσιάζεται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το «Piano Day» πρόκειται για μια παγκόσμια εκδήλωση η οποία ιδρύθηκε το 2015, από τον πιανίστα /συνθέτη, Nils Frahm και τους συνεργάτες του. Από τότε, πραγματοποιείται την 88η ημέρα κάθε χρόνου, εμπνευσμένη από τον αριθμό πλήκτρων του πιάνου. Ο εορτασμός για το 2018 θα ηχήσει στις 29 Μαρτίου.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Πιάνου είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για εκδηλώσεις που συνδέονται με το εν λόγω μουσικό όργανο, έτσι ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη των μουσικών διαστάσεων, αλλά και να συνεχίσει να μοιράζεται η αιώνια χαρά που προσφέρει η ερμηνεία και η ακρόαση έργων για Πιάνο.

Info:

Official WebSite: http://annastereopoulou.gr/
Bio + Links: https://annastereoscopic.wordpress.com/


Φωτογραφία: ©Γιώργος Βλάσσης