Το έργο «Ουρανός Κατακόκκινος: Χρόνος Πριν, Χρόνος Μετά», μετά από έναν πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα στο Bios exploring urban culture, συνεχίζει το ταξίδι του στην Κέρκυρα στις 19 & 20 Απριλίου στο studio του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.

Η διάσημη αντι-ηρωίδα της Λούλας Αναγνωστάκη συναντά μία σύγχρονη εκδοχή της. Η Ελένη Παργινού «βουτά» στην ιστορία της πρωταγωνίστριας, Σοφίας Αποστόλου, και την ζωντανεύει στο σανίδι με τη δική της ματιά.

Η παράσταση αντλεί έμπνευση από το συγγραφικό σύμπαν της Λούλας Αναγνωστάκη και με τη χρήση νέων μέσων αφηγείται την ιστορία της Σοφίας Αποστόλου, της ηρωίδας του ομώνυμου έργου, που ισορροπεί αριστοτεχνικά στα μεταιχμιακά δίπολα της συγγραφέως. Η Σοφία Αποστόλου μοιάζει να αρθρώνεται ανάμεσα στο συλλογικό και το προσωπικό, το ιδιωτικό και το δημόσιο, την προσδοκία και την απελπισία, ανάμεσα σ’ ένα παρελθόν και ένα παρόν, ένα διαρκές μέσα-έξω όπου το ένα επιδρά στην ουσία του άλλου. Ένα πρόσωπο-σύμβολο μιας προσωπικής/συλλογικής πληγής που προσπαθεί να βρει την ακολουθία της σ’ ένα ασαφές σήμερα.

Ταυτότητα παράστασης
Ουρανός κατακόκκινος: Χρόνος πριν | Χρόνος μετά

  • Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Ελένη Παργινού
  • Παίζουν: Σοφία Κορώνη, Νεφέλη Ανανιάδη, Ελένη Παργινού
  • Live electronics: Κώστας Φραντζής
  • Live visuals: Αλεξάνδρα Νιάκα

Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη της Ελένης Παργινού για την παράσταση:

Ελένη Παργινού: Τη φράση του έργου «ροπή προς το κακό» επιλέξαμε να την βάλουμε στο κέντρο της δραματουργικής μας προσέγγισης