Η Cheapart φιλοξενεί από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου την έκθεση του Νίκου Αρτέμη με τίτλο ΟΒΑΛ. Πρόκειται για μια βίντεο-εγκατάσταση με πολλαπλές προβολές που καταλαμβάνει όλο τον εκθεσιακό χώρο.

Ο Αρτέμης στο ΟΒΑΛ ενώνει όλα τα δημιουργικά πεδία που τον ενδιαφέρουν εξίσου: τα εικαστικά που είναι η αφετηρία της δουλειάς του, τη μουσική με την οποία ασχολείται αρκετά χρόνια και το ενδιαφέρον του για το σύγχρονο χορό, την κίνηση και το σώμα. Το νέο αυτό έργο σχετίζεται με την προηγούμενη έκθεσή του This is not a love song που είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια πάλι στην Cheapart, αλλά αυτή τη φορά ο Νίκος Αρτέμης οδηγεί τον θεατή στην άλλη πλευρά του καθρέφτη που είναι πιο σκοτεινή.

Η γυναικεία μορφή στις προβολές -dance films σε λούπα που έγιναν με τη σύμπραξη της χορεύτριας και χορογράφου Pauline Huguet- βρίσκεται παγιδευμένη στο χώρο και το χρόνο. Η επανάληψη των κινήσεων της παραπέμπει σε μια δυσερμήνευτη κατάσταση που είναι ταυτόχρονα κλειστοφοβική και εθιστικά υπνωτική. Το ηχητικό περιβάλλον, βιομηχανικοί ήχοι και ηλεκτρονική μουσική του opera di bestia, με τις εναλλαγές του, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ερμηνεία του έργου. Υποβάλλει στον θεατή μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που ορίζει τον ρυθμό θέασης της εγκατάστασης.

Επιμέλεια και επικοινωνία έκθεσης: Ελένη Κούκου