Το μεγαλύτερο bass/dance festival της Ευρώπης, το Outlook Festival 2014 θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού στην Κροατία.

Με ένα γιγάντιο line-up όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται πολλά μεγάλα ονόματα της bass / dubstep / drum & bass / dub / reggae / jungle / hiphop σκηνής, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, το γνωστό πια φρούριο Punta Christo στα Αδριατικά παράλια της Pula, με πολλά και ιδιαίτερα stages, το Outlook είναι σίγουρο ότι θα γίνει και πάλι πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια της προώθησης του φεστιβάλ στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαρτίου το Athens Launch Party στο ισόγειο του Bios, με καλεσμένο τον Compa (Deep Medi/Boka/Kokeshi/UK), πλαισιωμένο από τους Billy Widz b2b Jeph1, Bluez και Selecta Fred.

Μετά την εμφάνιση τους το ’12 και ’13 στο Outlook Festival και τα αντίστοιχα BigBang launch parties στην Αθήνα, οι Billy Widz & Jeph1 φέτος μοιράζονται τα πικάπ με την ομάδα Grimey Joe’s Collective, προσκαλώντας μαζί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναν πολύ ανερχόμενο παραγωγό και DJ της dubstep σκηνής, τον Βρετανό Compa.

Έχοντας τη βάση του στο Μάντσεστερ, ο Compa τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργεί σκοτεινό και ατμοσφαιρικό ήχο με γιγάντια sub-bass lines, άμεσα επηρεασμένος από τον μέντορά του Mala (Digital Mystikz/DMZ), ενώ παράλληλα έχει περιοδεύσει σε Αμερική και Ευρώπη παίζοντας μια μίξη δικών του ακυκλοφόρητων dubplates, classic dubstep βινυλίων, acetate edits και white label remixes, κρατώντας τα DJ sets του πιστά στη αυθεντική παράδοση. Έχει κυκλοφορήσει βινύλια στις δισκογραφικές Deep Medi, Boka, Kokeshi, Tuba και Moonshine, ενώ λειτουργεί και το δικό του WX/WL label, διατηρώντας παράλληλα ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή στον Sub.fm. Το Σάββατο 22 Μαρτίου θα βρεθεί για πρώτη στην Αθήνα για ένα μοναδικό DJ set στο Funktion-One Soundsystem του BIOS.

Oι Billy Widz & Jeph1 είναι DJs, παραγωγοί και event producers (BigBang) από την Αθήνα και έχουν μοιραστεί line-ups με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σκηνής (Goth-Trad, VIVEK, Joe Nice, Commodo, Gantz, Pinch, Jack Sparrow κ.α.), με πολλές συμμετοχές σε parties και festivals σε Ελλάδα και εξωτερικό – με σημαντικότερες ίσως αυτές στο θρυλικό Outlook Festival της Κροατίας – εμμονή με dubplates και με παραγωγές που έχουν φτάσει μέχρι το airplay του Rinse FM, τα sets τους κινούνται γύρω από τον original σκοτεινό ήχο. Ταυτόχρονα αποτελούν μέρος της ραδιοφωνικής οικογένειας του Paranoise Web Radio, με την εκπομπή τους να μεταδίδεται ζωντανά από το 2011.

Οι Grimey Joe’s Collective είναι μια ομάδα διοργάνωσης εκδηλώσεων της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής στην Αθήνα, με έδρα το Λονδίνο. Δύο μέλη τους θα αναλάβουν τo ζέσταμα και κλείσιμο του event. Ο Selecta Fred θα ξεκινήσει τη βραδιά με roots/dub/reggae επιλογές, ενώ στο τέλος θα αναλάβει ο παραγωγός Bluez με χαρακτηριστικά heavy bass/outta space vibes.

http://www.facebook.com/outlookfestival