Την Κυριακή 31 Μαΐου το Κέντρο Τεχνών στο ACS παρουσιάζει αποσπάσματα από το δημοφιλές ορατόριο Elijah του F. Mendelssohn, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Dr. Robert McBain, με πέντε λυρικούς σολίστ και τέσσερεις χορωδίες από τις ΗΠΑ, υπό τη συνοδεία της ορχήστρας Εναρμόνια.

Πρόκειται σίγουρα για μία μοναδική μουσική εκδήλωση, στην οποία υμμετέχουν δύο διακεκριμένοι καλλιτέχνες, από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές του 21ου αιώνα: μεγάλος Αμερικανός τενόρος της LaScalla Opera House  Stuart Neill και η εξαίρετη σοπράνο της Metropolitan Opera Sandra Lopez.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συμμετέχουν επίσης οι καλλιτέχνες: Horace English, Anna McDonald και Viola Dacus.

Ο Φέλιξ Μέντελσον συνέθεσε το Ορατόριο που αναφέρεται σε διάφορα επεισόδια από τη ζωή του βιβλικού προφήτη Elijah με βάση την Παλαιά Διαθήκη και τα βιβλία Α’ και Β’  Βασιλέων, το 1846, για το Φεστιβάλ του Μπέρμιγχαμ, εμπνευσμένος από  συνθέσεις των Μπαχ και Χέντελ, την μουσική των οποίων αγαπούσε πολύ.

Βέβαια ο ιδιοφυής συνθέτης έδωσε στο ορατόριο το δικό του στίγμα με το λυρισμό του και τον τρόπο χρήσης των ορχηστρικών και χορωδιακών χρωμάτων. Το έργο είναι γραμμένο για τέσσερεις σολίστ (μπάσο/βαρύτονο, τενόρο, άλτο και σοπράνο), συμφωνική ορχήστρα και μεγάλη χορωδία.

Από την πρώτη του παράσταση το έργο έγινε αμέσως δημοφιλές και αγαπημένο έργο χορωδιών. Ερμηνεύεται συχνά, κυρίως στις αγγλόφωνες χώρες, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία σε αμέτρητες παραστάσεις.