Από τις 12 Φεβρουαρίου και για 8 μόνο παραστάσεις το θέατρο Άβατον παρουσιάζει την παράσταση «Όποιος προλάβει!» του Ζωρζ Φεντώ, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.

Μια εξωφρενική κωμωδία παρεξηγήσεων σχετικά με την αιώνια μάχη των δύο φύλων από τον μαιτρ του είδους Ζωρζ Φεντώ. Η Λουσιέν, μια παντρεμένη «καθώς πρέπει» κυρία, πολιορκείται επίμονα από διάφορους επίδοξους μνηστήρες, οι οποίοι τυγχάνει μάλιστα να είναι φίλοι και γνωστοί του συζύγου της, του δικηγόρου Βατλέν. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνει πιστή σε εκείνον εφόσον ο ίδιος δεν προβεί πρώτος στο ατόπημα της απιστίας. Πολύ σύντομα ωστόσο θα αποδειχτεί πως ο Βατλέν …δεν είναι και τόσο αθώος, γεγονός που πυροδοτεί ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων,  απροσδόκητων εξελίξεων και σουρεαλιστικών καταστάσεων στο οποίο στροβιλίζονται φίλοι, γνωστοί, λιγότερο και περισσότερο οικείοι του ζευγαριού.

Ποιος είναι τελικά το θύμα και ποιος ο θύτης; Η συνέχεια επί της σκηνής… Μια σύγχρονη ματιά στην κλασική γαλλική φαρσοκωμωδία με φρενήρεις σκηνικούς ρυθμούς και ταυτόχρονα μια απολαυστική προσέγγιση στο θέμα της ερωτικής επιθυμίας και της απιστίας.

Ο Φεντώ είναι ο αυθεντικός πρόδρομος των αδελφών Μαρξ και άλλων αμερικανών κωμικών, στα έργα των οποίων όλα αρχίζουν με μια φαινομενική ξενοιασιά, για να καταλήξουν σ’ έναν τρελό καταιγισμό – που αποτελεί μια καίρια γελοιογράφηση του δικού μας παραδαρμού, του καλπασμού μας προς την άβυσσο.

Ευγένιος Ιονέσκο

Ταυτότητα της παράστασης

Ηθοποιοί: Λίλη Τσεσματζόγλου
Θάνος Χρόνης
Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Γιώργος Δουργούτης
Μάρκος Στεφάνου
Καλή Δάβρη
Μανώλης Βαζαίος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Δουργούτης
Σκηνικά: Ελένη Βαρδαβά
Κοστούμια: Έλενα Ηλία
Μουσική: Γιώργος Περού
Φωτισμοί: Δημήτρης Χύτος
Μετάφραση από το πρωτότυπο κείμενο: Γεωργία Οικονομοπούλου
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Τσίκος
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Στέλλα Πεκιαρίδη

Διάρκεια παράστασης: 100’ (με διάλειμμα)