Οι Opera Chaotique συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στο FAUST αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιανουρίου, με τη νέα τους παράσταση σουρεαλιστικού καμπαρέ Bukowski: Ποιήματα ενός πορνόγερου.

Εν μέσω εμφανίσεων μιλούν στο Culturenow.gr για τη γνωριμία τους και τη μουσική τους πορεία.

CultureNow: Οι Opera Chaotique συναντήθηκαν και ξεκίνησαν την πορεία τους το 2011. Πείτε μας λίγα λόγια για το πώς γνωριστήκατε και τι ήταν αυτό που σας έκανε να ξεκινήσετε τους Opera Chaotique;

Opera Chaotique: Η συνάντηση των δυο μας ήταν καρμική, διότι δημιουργήθηκε ένα σχήμα χωρίς να το πολυσκεφτούμε επακριβώς, έγινε αβίαστα. Γνωριστήκαμε σε ένα live. Από εκεί και έπειτα όταν συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό που κάνουμε είναι κάτι πρωτότυπο και ότι μας εκφράζει απόλυτα, στην ουσία ότι κάνουμε αυτό που μας αρέσει δηλαδή, αφοσιωθήκαμε πλήρως σε αυτό.

C. N.: Και πριν τους Opera Chaotique, τι έκανε ο καθένας σας;

O. C.: Ο Tenorman τραγουδούσε σε όπερες και μιούζικαλ, έγραφε τη μουσική του και αναλογιζόταν την ασημαντότητα του σύμπαντος.

Ο Voodoo Drummer μεταξύ άλλων είχε ένα New Orleans σχήμα τους Deja Voodoo. Αναλυτικό βιογραφικό φυσικά υπάρχει στο site μας, αληθινό και μη.

C. N.: Η προηγούμενη θεματική παράσταση σας είχε κεντρικό πρωταγωνιστή τον Μαρκήσιο ντε Σαντ, ενώ αυτή τη φορά το νέο σας project εμπνεέται από το έργο του Bukowski. Πρόκειται για δύο ανθρώπους αντισυμβατικούς και “σκοτεινούς” τόσο μέσα από το έργο τους όσο και μέσα από τη ζωή τους. Πείτε μας λίγα λόγια για τις επιλογές αυτές;   

O. C.: Για την ιστορία η πρώτη μας παράσταση είχε τον Δον Ζουάν και την Κάρμεν αλλά και το Φάντασμα της Όπερας και τη Βασίλισσα των Βουντού της Νέας Ορλεάνης. Οι Ντε Σάντ και Μπουκόφσκι δεν είναι τόσο σκοτεινοί αλλά ταιριάζουν με τον τρόπο που βλέπουμε εμείς τα πράγματα.

C. N.: Πείτε μας λίγα λόγια για τη νέα σας παράσταση και άλμπουμ με τίτλο “BUKOWSKI: Poems of a Dirty Old Man”. Πώς προσεγγίζετε το έργο του Charles Bukowski;

O. C.: Διαλέξαμε ποιήματα που δείχνουν πολλές πλευρές του Bukowski εκτός από τον πορνόγερο-μεθύστακα, τον ρομαντικό, τον σκεπτόμενο, που έχει άποψη αλλά και χιούμορ! Φυσικά εκτός απο τα δικά μας τραγούδια έχουμε και διασκευές στο ύφος μας, που σχηματίζουν μια σουρεαλιστική ιστορία με βασικό πρωταγωνιστή τον Bukowski.

C. N.: Στην Ελλάδα κάθε παράσταση σας έχει πολύ θερμή ανταπόκριση από το κοινό. Καταφέρατε με ένα νέο ιδιαίτερο είδος μουσικής και θέατρου – τουλάχιστον για την Ελλάδα – να κερδίσετε φανατικούς θαυμαστές. Στο εξωτερικό πώς είναι η ανταπόκριση του κοινού;

O. C.: Στο εξωτερικό είναι το ίδιο ευτυχώς, η ανταπόκριση είναι σχεδόν πάντα θερμή και αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Άλλωστε πάντα το σκεπτικό μας είναι να προωθούμε τη δουλειά μας προς τα έξω.

C. N.: Ποιοι άλλοι συντελεστές συμπληρώνουν τις παραστάσεις των Opera Chaotique;

O. C.: Βασικοί συνεργάτες μας στην Αθήνα είναι ο τσελίστας Σταύρος Παργινός και η σοπράνο Λητώ Μεσσήνη, στο Faust εμφανίζεται σταθερά η χορεύτρια Ανθή Τσιώνη ενώ στην Θεσσαλονίκη η χορεύτρια/τραγουδίστρια Μαρία Στεφάνου. Έχουμε όμως συχνά καλεσμένους-έκπληξη!

C. N.: Αυτήν την περίοδο εμφανίζεστε στο Faust. Μέχρι πότε έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη νέα σας παράσταση και τι προγραμματίζετε για τη συνέχεια;

O. C.: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου στο Faust, όλο τον Φεβρουάριο θα είμαστε σε tour στην Ιταλία και τον Μάρτιο στην Γερμανία.

Οι Opera Chaotique θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους στο Faust μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν την περιοδεία τους. Περισσότερες πληροφορίες.