Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στο Φουαγιέ της Πειραματικής Σκηνής «-1» του Εθνικού Θεάτρου θα βρεθεί ο Γεράσιμος Μπέκας με την παράσταση G for Gademis.

Τι τον καμαρώνετε τον Οδυσσέα; Ο Γεράσιμος δεν κατέκτησε την Τροία, αλλά ολόκληρη τη Γερμανία. Εντελώς μόνος του. Έκανε είκοσι χρόνια να γυρίσει σε πάτρια εδάφη και δεν είχε καν γκομενάρα σύζυγο να τον περιμένει στο πατρικό του, με το παστίτσιο έτοιμο στο φούρνο. Η Οδύσσεια του Γεράσιμου δεν τον οδήγησε στα πανέμορφα νησιά της Μεσογείου, αλλά στα άγρια χωριά της Βαυαρίας και στο σκληρό βοριά του Βερολίνου. Χάρη στη γκαντεμιά που κουβαλάει μαζί του όλα αυτά τα χρόνια άφησε ίχνη καταστροφής στο πέρασμα του.

Πριν από ένα χρόνο έφτασε στην Αθήνα, έφερε τα πάνω κάτω και τώρα επαφίεται στη κρίση του κυρίαρχου λαού. Ήρθε η ώρα του απολογισμού. Ήρθε η ώρα της δημοκρατίας.

Γεράσιμος Μπέκας

Γεννημένος το 1987 στη Βεστφαλία της Γερμανίας έχει ήδη παρουσιάσει έργα του σε θέατρα του Βερολίνου (Maxim Gorki Theater – Ballhaus Naunynstrasse) και το 2014 κέρδισε το βραβείο κοινού, στον 23ο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό της εφημερίδας taz.