Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα φιλοξενήσει μια βραδιά με αργεντίνικο tango σε μια παράσταση από το tango quintet «Locos de atar» και τίτλο «Open air milonga»…

… το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21.30.

Μια βραδιά Αργεντίνικου Τango γεμάτη ζωντανή μουσική, χορευτικά shows, μια μεγάλη πίστα για όλους με πολλούς καλεσμένους και πολλές εκπλήξεις. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα συνδυάζει το κλασσικό Tango με το Tango Nuevo καθώς επίσης και ένα ειδικό αφιέρωμα στο Ελληνικό Tango απο τα χρόνια του μεσοπολέμου έως και σήμερα. Επίσης ομάδες χορευτών του Tango Room θα παρουσιάσουν χορογραφίες στα βασικά είδη του αργεντίνικου tango (tango, vals, milonga). Μια όμορφη βραδιά, και μια μεγάλη πίστα για όλο το κόσμο, στον υπαίθριο χώρο της Μονής Λαζαριστών. Μια συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και Musicworkshop Tango Room

Οι locos de atar είναι ένα σχήμα τάνγκο από τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία το 2006 και μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες, milongas και άλλες εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Κομοτηνή, Βόλο, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Καστοριά, κ.α. Τον Οκτώβριο του 2007 προσκλήθηκαν ως η ορχήστρα της κεντρικής milonga του 3ου φεστιβάλ τάνγκο Αθήνας.Το Γενάρη του 2008 φιλοξενήθηκαν στο Club Theatre Principal σε μια κοινή συναυλία με τους Οtros Aires – μία από τις δημοφιλέστερες ορχήστρες τάνγκο από την Αργεντινή, το καλοκαίρι του 2010 καλεσμένη ορχήστρα στο tango Greek Festival στα Χανιά της Κρήτης. Το σχήμα έχει συνεργαστεί και έχει δεχθεί πολύ καλές κριτικές από Έλληνες αλλά και Αργεντίνους μουσικούς και χορευτές.

Το ιδιαίτερο ηχόχρωμα του σχήματος, που επιτυγχάνεται με το συνδυασμό ακουστικών εγχόρδων (βιολί-κοντραμπάσο), πνευστών οργάνων (κλαρινέτο-σαξόφωνο) αλλά και του ακκορντεόν, χαρίζει στον ακροατή μια μοναδική μουσική εμπειρία. Πολύ συχνά στο σχήμα ενσωματώνονται και τα κρουστά, η δυναμική παρουσία των οποίων, αλλά και η ιδιαίτερη ηχητική ατμόσφαιρα που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν, αναδεικνύουν τη ρυθμική πλευρά του τάνγκο. Παράλληλα με το βασικό άξονα που είναι η μουσική tango, οι locos de atar πειραματίζονται και με άλλα είδη μουσικής όπως κινηματογραφική, jazz κα. των οποίων το άκουσμα διαφοροποιείται πολύ από το συνηθισμένο, χάρη στην ιδιομορφία του σχήματος αλλά και στις πρωτότυπες διασκευές.

Μια από τις βασικές επιδιώξεις των locos de atar είναι και η συνεργασία με καλλιτέχνες από διάφορους χώρους (μουσικούς και τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικούς καλλιτεχνες κα) καθώς και η διεύρυνση του ρεπερτορίου τους.

Το σχήμα αποτελείται από τους:
Μαρία Ζαχαριάδου – βιολί
Νατάσα Ρουβολή – ακκορντεόν
Στέργιο Μοσχογιάννη – κλαρινέτο/ σαξόφωνο
Μιχάλη Σαπουντζή – κοντραμπάσο
Αλέκος Παπαδόπουλος – τύμπανα/κρουστά

Μαζί τους οι:
Τάσος Μαντζάρης – Πιάνο
Έλσα Μουρατίδου – Τραγούδι
Συμμετέχουν και οι Lindy Hop Greece.