Θα μπορούσε να είναι ένα ετεροχρονισμένο πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά όχι. Καθώς φαίνεται 500 οπαδοί της ομάδας του Πειραιά απόφάσισαν πως είναι μια καλή ιδέα να απλώσουν πανό με συνθήματα πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Όπως υποστήριζαν οι ίδιοι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 2016 από μέλη φιλάθλων της ομάδας του Παναθηναϊκού, οπότε απαιτούσαν να κάνουν το ίδιο. Πολλά έχει περάσει αυτός ο λόφος, αλλά οι διεκδικήσεις φιλάθλων ήταν αναπάντεχες, ειδικά μάλιστα για τους φύλακες του αρχαιολογικού χώρου που έπρεπε ξαφνικά να απωθήσουν έναν τέτοιο υπέρογκο αριθμό εισβολέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα.

Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανώ της ομάδας τους, αποχώρησαν. Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο.

Κεντρική φωτογραφία θέματος από το αρχείο