Ο εικονικός κόσμος εισέρχεται πλέον όλο και περισσότερο στη ζωή μας, με την έξαρση του κορονοϊού. Μετά από μουσεία τα οποία ετοιμάζονται να προσφέρουν διαδικτυακές περιηγήσεις στις συλλογές τους, σειρά έχουν οι μεγάλες εκθέσεις. Μετά την αναβολή της Art Basel Hong Kong που ήταν προγραμματισμένη για αυτόν τον μήνα, η μεγάλη έκθεση έργων τέχνης ανακοίνωσε ότι οι έμποροι έργων τέχνης θα εκθέσουν σε διαδικτυακά εκθετήρια από 18 έως 20 Μαρτίου.

Οι 231 έμποροι έργων τέχνης που θα συμμετάσχουν -πάνω από το 90% των όσων θα συμμετείχαν στην έκθεση στο Χονγκ Κονγκ- θα προσφέρουν συλλογικά πάνω από 2.000 έργα τέχνης. Η συνολική αξία τους αποτιμάται σε περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια. Κατά συνέπεια η φετινή Art Basel θα προσφέρει την ακριβότερη συλλογή έργων τέχνης που έχει ποτέ προσφερθεί από ένα και μόνο διαδικτυακό portal.

Όπως ακριβώς και στην έκθεση στον πραγματικό, τρισδιάστατο κόσμο, η «είσοδος» στα διαδικτυακά εκθετήρια θα γίνεται με κριτήρια κύρους. Οι VIP πελάτες θα έχουν πρώτοι τη δυνατότητα να δουν τι προσφέρεται (18 με 20 Μαρτίου). Το ευρύ κοινό θα διαβεί τις εικονικές «πύλες» του εκθεσιακού χώρου από τις 20 ως τις 25 Μαρτίου. Για λόγους διαφάνειας, η πλατφόρμα δεν θα προσφέρει δυνατότητα «click to buy».

Οι ερωτήσεις θα γίνονται μέσω διαδικτυακής φόρμας προς τους εκπροσώπους των γκαλερί, οι οποίοι με τη σειρά τους θα απαντήσουν ή θα ολοκληρώσουν την αγορά με μέσα εκτός της πλατφόρμας της Art Basel (τηλέφωνο, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κωδικοποιημένη εφαρμογή chat). Εγγυάται η απάντηση εντός 24 ωρών.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ