Μουσική / Μουσικά Νέα

One For The Road

Ο Δώρος Δημοσθένους, ένας από τους καλύτερους νέους ερμηνευτές, ολοκληρώνει τις χειμερινές του εμφανίσεις στην Αθήνα και προσκαλεί τους φίλους του για ένα τελευτα

Ο Δώρος Δημοσθένους, ένας από τους καλύτερους νέους ερμηνευτές, ολοκληρώνει τις χειμερινές του εμφανίσεις στην Αθήνα και προσκαλεί τους φίλους του για ένα τελευταίο ποτό στη μουσική σκηνή Αυλαία.

Για δύο Τετάρτες, στις 13 και 20 Μαϊου, ο Δώρος Δημοσθένους παρουσιάζει την παράσταση One for the road, μία παράσταση βασισμένη στον πρώτο ομότιτλο προσωπικό δίσκο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την εταιρεία Μικρή Άρκτο. Μαζί του στη σκηνή και τις δύο βραδιές ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και το συγκρότημα Take the money and run ενώ στις 20 Μαϊου η παρέα μεγαλώνει με τον Λάκη Παπαδόπουλο.

Τι θα ακούσουμε; Love me or leave me, Alabama Song του Kurt Weil, Το Κοπερτί της Λένας Πλάτωνος, Everybody Knows του Κοέν, Πόσο Λυπάμαι του Γιαννίδη, jazz τραγούδια του ’50, Νύχτα Καταστροφής του Κηλαηδόνη, Μην την πιστεύεις την Αγάπη και Σε χάνω του Δημήτρη Λάγιου, τραγούδια του Lou Reed, και βέβαια τραγούδια απ’ τον καινούργιο δίσκο του Δώρου Δημοσθένους.

Η παράσταση πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο παρεμβάλλεται, έρχεται και φεύγει, χωρίς να χάνεται η αίσθηση της κεντρικής διάστασης που έχουν τα τραγούδια, υποβάλλοντας το κυρίαρχο θέμα της αμφιθυμίας που διαρκώς παρατείνεται με ένα τελευταίο, για το δρόμο.

Μουσική / Μουσικά Νέα

One for the road

Μία διαφορετική μουσική παράσταση, με τραγούδια που δεν τα συναντά κανείς εύκολα, με την ξεχωριστή φωνή του Δώρου Δημοσθένους, βασισμένη στον πρώτο ομότιτλο προσωπ…

Μία διαφορετική μουσική παράσταση, με τραγούδια που δεν τα συναντά κανείς εύκολα, με την ξεχωριστή φωνή του Δώρου Δημοσθένους, βασισμένη στον πρώτο ομότιτλο προσωπικό δίσκο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την εταιρεία Μικρή Άρκτο.

Σημείο εκκίνησης του η μαύρη μυθολογία του αλκοόλ και των νυχτερινών περιπλανήσεων στα μπαρ. Η μουσική ιστορία ενός αφηγητή ανάμεσα σε δύο επιθυμίες: Να παρατείνει την παραμονή του στο μπαρ μ’ ένα τελευταίο ποτό για το δρόμο ή να ξαναγυρίσει στη ζωή του, τη σχέση του, την κάθε μέρα του.

Κι εκεί αρχίζει να ξετυλίγει τα όνειρα και τις αγωνίες του, μέσα από μια διαδοχή διαφορετικών τραγουδιών: Love me or leave me, Alabama Song του Kurt Weil, Το Κοπερτί της Λένας Πλάτωνος, Everybody Knows του Κοέν, Πόσο Λυπάμαι του Γιαννίδη, jazz τραγούδια του ’50, Νύχτα Καταστροφής του Κηλαηδόνη, Μην την πιστεύεις την Αγάπη και Σε χάνω του Δημήτρη Λάγιου, τραγούδια του Lou Reed, και βέβαια τραγούδια απ’ τον καινούργιο δίσκο του Δώρου Δημοσθένους.

Μουσική / Μουσικά Νέα

One for the road!

Ο Δώρος Δημοσθένους με τη συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας μέσα από την εγγενή αντίφαση ενός τελευταίου ποτού, που δεν είναι ποτέ τελευταίο, αφήνει τις μουσι

Ο Δώρος Δημοσθένους με τη συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας μέσα από την εγγενή αντίφαση ενός τελευταίου ποτού, που δεν είναι ποτέ τελευταίο, αφήνει τις μουσικές και τα τραγούδια να ξεδιπλώσουν τις δικές τους σκοτεινές ή φωτεινές ιστορίες μέσα από μία διαφορετική μουσική προσέγγιση…

Μια ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα μπαρ είναι ταυτόχρονα και μια ιστορία για το ίδιο το μπαρ. Η ιστορία ενός αφηγητή ανάμεσα σε δύο επιθυμίες: Να παρατείνει την παραμονή του στο μπαρ μ’ ένα τελευταίο ποτό για το δρόμο ή να ξαναγυρίσει στη ζωή του, τη σχέση του, την κάθε μέρα του. Κι εκεί αρχίζει να ξετυλίγει τα όνειρα και τις αγωνίες του, μέσα από μια διαδοχή διαφορετικών τραγουδιών.

Love me or leave me, Alabama Song του Kurt Weil, Το Κοπερτί της Λένας Πλάτωνος, Everybody Knows του Κοέν, Πόσο Λυπάμαι του Γιαννίδη, jazz τραγούδια του ’50, Νύχτα Καταστροφής του Κηλαηδόνη, Μην την πιστεύεις την Αγάπη και Σε χάνω του Δημήτρη Λάγιου, τραγούδια του Lou Reed, τραγούδια απ’ τον καινούργιο δίσκο του Δώρου Δημοσθένους.

Μία διαφορετική μουσική παράσταση, με τραγούδια που δεν τα συναντά κανείς εύκολα πια και μία ξεχωριστή φωνή που την έχουν εκτιμήσει οι σπουδαιότεροι σύγχρονοι συνθέτες.

Η παράσταση πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο παρεμβάλλεται, έρχεται και φεύγει, χωρίς να χάνεται η αίσθηση της κεντρικής διάστασης που έχουν τα τραγούδια, ο ερμηνευτής και οι μουσικοί, υποβάλλοντας το κυρίαρχο θέμα της αμφιθυμίας που διαρκώς παρατείνεται με ένα τελευταίο, για το δρόμο.