Μία συγκινητική ιστορία, με πρωταγωνιστή τον 13χρονο Έρνστ Λόσσα, για τη φιλία και την επιθυμία να ονειρευόμαστε ελεύθεροι.

Με τον Σεμπάστιαν Κοχ (“Οι ζωές των άλλων”, “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι”, “Homeland”) σε μία συγκλονιστική ερμηνεία και τον νεαρό Ίβο Πιέτζκερ που έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις από το βραβευμένο “JACK”.

Σύνοψη

Με φόντο το ταραχώδες σκηνικό του πολέμου, ο 13χρονος Έρνστ θα βρει την οικογένεια που είχε από καιρό χάσει, ανάμεσα στις νοσοκόμες και τα άλλα παιδιά του ιδρύματος που κρατείται. Μέσα από τη φιλία ανακαλύπτει και την ασφάλεια, μέσα σε αυτό το αφιλόξενο περιβάλλον. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι πίσω από τη βιτρίνα του ιδρύματος κρύβεται ένα θανάσιμο μυστικό. Και τότε ο Έρνστ θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους νέους φίλους του και να σαμποτάρει τα σχέδια των μεγάλων…

Βασισμένο στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Ντόμες, η ταινία αφηγείται την συγκινητική αληθινή ιστορία του 13χρονου Έρνστ Λόσσα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ο σκηνοθέτης Κάι Ουέσσελ επιστρέφει στη σκοτεινή περίοδο του 20ου αιώνα και παραδίδει μία συγκλονιστική ταινία πάνω στη δύναμη της φιλίας εξετάζοντας ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της γερμανικής ιστορίας: το πρόγραμμα ευθανασίας των Ναζί κατά τη διάρκεια του Τρίτου Ράιχ, όπου περισσότερα από πέντε χιλιάδες παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο πρόγραμμα αυτό. Στο ρόλο του γιατρού βρίσκεται ένας από τους καλύτερους ευρωπαίους ηθοποιούς, ο Σεμπάστιαν Κοχ (Οι ζωές των άλλων, Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι, Homeland, κ.ά.), ενώ τον μικρό Έρνστ παίζει ο νεαρός Ίβο Πιέτζκερ που έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις από το βραβευμένο JACK.

Σκηνοθεσία: Κάι Ουέσσελ

Πρωταγωνιστούν: Σεμπάστιαν Κοχ, Ιβο Πιέτζκερ, Φρίτζι Χάμπερλαντ

Διάρκεια: 126’