Η Ομάδα Νέμεση παρουσιάζει στο στούντιο της παράλληλα τα έργα Οιδίπους Τύραννος και Κονσέρτο για ένα πιάνο ,μια ηθοποιό και δύο φόνους ,για λίγες μόνο παραστάσεις…

Κοντσέρτο για ένα πιάνο, μία ηθοποιό και δύο φόνους

Η παράσταση: Το κοινό ( των κριτών- των ενόρκων;),  ένα πιάνο και  μία γυναίκα άρρηκτα δεμένη με τον χώρο αυτό της κρίσης. Και η γυναίκα αντιμετωπίζει στα μάτια των θεατών το αιώνιο ερώτημα: Το έκανες; Κι αν το έκανες γιατί το έκανες; Πώς το έκανες; Πώς μπόρεσε το χέρι σου να πιάσει το τσεκούρι; Και η γυναίκα (που άλλοτε λέγεται Λίζυ Μπόρντεν κι άλλοτε Κλυταιμνήστρα), νιώθοντας αυτό το τεράστιο ερώτημα να εκπέμπεται από τους κριτές της,  μιλά, απολογείται, θυμάται κι εξηγεί, και μαζί της μιλά και η μουσική σε έναν συνεχή διάλογο ατμόσφαιρας και συναισθήματος έτσι που νιώθεις ότι  πιάνο και  φωνή  γίνονται ένα, πως η μουσική  μιλά κι ο λόγος γίνεται μουσική. Με δυό λόγια: Κοντσέρτο για ένα πιάνο, μια ηθοποιό και δύο φόνους.
Ερμηνεύουν:  επί σκηνής η Τίνα Στεφανοπούλου και στο πιάνο η Εφη Ράτσου.

Οιδίπους Τύραννος- Σοφοκλής
 
Φοβερός λοιμός σπαράζει την πόλη. Οι Θεοί μας έχουν ξεχάσει. Ο βασιλιάς Οιδίπους αναλαμβάνει την ευθύνη να μας σώσει. Ορκίζεται να βρει τον φονιά που αυτήν την πόλη μολύνει.

Ένα αρχετυπικός μύθος, μια αφορμή να αντιμετωπίσουμε το καταπληκτικό αυτό υλικό έξω από τον κλασσικό τραγικό τρόπο, αλλά πιο αφαιρετικά , σαν μια τραγωδία δωματίου.

Η παράσταση, καταργώντας την απόσταση που υφίσταται στα ανοιχτά θέατρα μεταξύ ηθοποιών και κοινού, προσεγγίζει το έργο του Σοφοκλή με τόνους ηπιότερους. Δίνει έμφαση στις σχέσεις των ηρώων καθώς και στις αποφάσεις που παίρνουν με βάση τα γεγονότα που προκύπτουν.

Το όλο εγχείρημα είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που  αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες …Τραγωδία δωματίου βασισμένη στη μετάφραση του Απόστολου Κουταλοπούλου και Σκηνοθεσία/Sonic Arts – Δημήτρης Παπαδόπουλος