Η «Αντιγόνη», η εναρκτήρια παράσταση του διεθνούς project  «Άταφοι Νεκροί», που διευθύνει ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, τον πρώτο κύκλο των 40 sold out παραστάσεων, στο Wilma Theater, στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων της «Αντιγόνης» διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις (εργαστήρια, διαλέξεις, βίντεο προβολές και συζητήσεις με το κοινό) στο ίδιο το θέατρο, σε πανεπιστήμια στη Φιλαδέλφεια και στο Columbia University της Νέας Υόρκης πάνω στο θέμα των “Άταφων Νεκρών”. Το Θέατρο Άττις ανακοίνωσε ότι θ’ ακολουθήσει δεύτερος κύκλος παραστάσεων της «Αντιγόνης» στη Νέα Υόρκη, στις αρχές του 2017, αλλά και ανάπτυξη της ιδέας των «Άταφων Νεκρών».


Η μετάφραση της Αντιγόνης είναι της Marianne McDonald, ενώ ο Θεόδωρος Τερζόπουλος υπογράφει εκτός από τη σκηνοθεσία , τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς της παράστασης. Η μουσική σύνθεση είναι του Παναγιώτη Βελιανίτη και βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Σάββας Στρούμπος. Η Jennifer Kidwellερμηνεύει την Αντιγόνη, ο Αντώνης Μυριαγκός τον Κρέοντα, ο Στάθης Γράψας τον Τειρεσία και ο ΙταλόςPaolo Musio τον Κορυφαίο. Συμμετέχουν επίσης η Sara Glyko, ο Brian Ratcliffe, ο Ross Beschler, οJered McLenigan, o Stephen Rishard, ο Justin Jain και ο Ed Swidey.

(photo: Alexander Iziliaev)


Δείτε επίσης το βίντεο του Alexander Iziliaev για την παράσταση της «Αντιγόνης»: