Το Balkan Groove Festival, είναι ένα παραδοσιακό funky jazz ταξίδι από την Κρήτη ως τη Σερβία, με πολλά σπουδαία ονόματα στο πρόγραμμα του!

Το Balkan Groove Festival, είναι ένα παραδοσιακό funky jazz μουσικό ταξίδι από την Κρήτη ως τη Σερβία με πολλά σπουδαία ονόματα στο πρόγραμμά του!

Οι Boban I Marko Markovic Orkestar, ο Ψαραντώνης και οι Mode Plagal, άξιοι πρεσβευτές της έθνικ μουσικής ανοίγουν το Balkan Groove Festival την 1 Αυγούστου στο Θέατρο Τεχνόπολις στο Ηράκλειο της Κρήτης, συνεχίζοντας στις 3 Αυγούστου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου των Χανιών.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με τους δικούς μας Mode Plagal, οι οποίοι θα κάνουν μία ξεχωριστή διαδρομή ανάμεσα σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock και blues ρυθμούς, συνδυάζοντας και το δικό τους μουσικό ιδίωμα, έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο.

Στη συνέχεια στη σκηνή θα ανέβει ο Ψαραντώνης (θα ήταν παρατυπία να έλειπε από ένα τέτοιο φεστιβάλ φυσικά!), επάξιος πρεσβευτής της «σύγχρονης» κρητικής μουσικής, ο οποίος συγκαταλέγεται βεβαίως ανάμεσα στους σημαντικότερους και πιο αγαπητούς καλλιτέχνες που έχει αναδείξει το νησί.

Η βραδιά θα κορυφωθεί με την εμφάνιση των Σέρβων Boban I Marko Markovic Orkestar. Γνώριμες φυσιογνωμίες παγκοσμίως μέσα από τα φιλμ του Εμίρ Κουστουρίτσα Underground και Arizona Dream και μέσω της συνεργασίας τους με τον Goran Bregovic.

Η μπάντα αποτελείται από 13 μέλη και υπό την καθοδήγηση του μετρ της τρομπέτας Boban και του γιου του Marko, εξωτερικεύει τα χρώματα και την αισθητική της καθαρής jazz, δένει το ανατολίτικο μελωδικό στοιχείο με funk ρυθμολογία και δίνει την εικόνα ενός ατελείωτου γλεντιού!

Info
Balkan Groove Festival
Τετάρτη 1 Αυγούστου
Θέατρο Τεχνόπολις, Ηράκλειο Κρήτης
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30, έναρξη: 20.30, τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ
Παρασκευή 3 Αυγούστου
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00, έναρξη: 20.00, τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ
www.mojo-productions.gr/balkangroove.html
[email protected]