Οι δράσεις αυτές ξεκίνησαν, την Τρίτη 21 Ιουλίου, στον υποβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, όπου το φιλόδοξο σύνολο εγχόρδων Athens Classical Players κατακτά Τις Κορυφές του ρεπερτορίου μουσικής δωματίου, ερμηνεύοντας έργα Μότσαρτ, Βιβάλντι και Σοστακόβιτς.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου, το δημοφιλές Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon υπενθυμίζει ότι Τα πάντα είναι ρυθμός, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που καταργεί χρόνο και στεγανά και αναδεικνύει τη στιβαρότητα του Μπαρόκ, την ένταση συναισθημάτων του Ρομαντισμού, αλλά και τον αισθησιασμό της Τζαζ. Με το ίδιο πρόγραμμα, το Κουιντέτο θα εμφανιστεί και στις 9 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα.

Ο μήνας κλείνει γεμάτος… Φαντασία με Τσέλο και Πιάνο, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου. Οι καταξιωμένοι Άγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλο) και Τίτος Γουβέλης (πιάνο) ερμηνεύουν συνθέσεις Σούμαν, Μαρτινού και Μπετόβεν, στην επιβλητική Μονή Καισαριανής, στους πρόποδες του Υμηττού.

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι

Την Κυριακή 2 Αυγούστου, το δραστήριο Κουαρτέτο Εγχόρδων Aenaon παρουσιάζει συνθέσεις Μότσαρτ, Σούμπερτ και Κωνσταντινίδη στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ενώ Εξομολογήσεις υπό την αυγουστιάτικη πανσέληνο υπόσχεται η συναυλία της Δευτέρας 3 Αυγούστου, στον Κήπο του Βυζαντινού Μουσείου. Εκεί, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή, Στέφανο Τσιαλή, αναμετράται με τη δημοφιλή Τέταρτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, με σολίστ τη διεθνώς αναγνωρισμένη υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στους στύλους του Ολυμπίου Διός, η Ορχήστρα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Μάνο Χατζιδάκι, ο οποίος διετέλεσε και Καλλιτεχνικός της Διευθυντής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο σημαντικά έργα που συνέθεσε κατά την παραμονή του στις Η.Π.Α., το περίφημο Blue αλλά και Το χαμόγελο της Τζοκόντας. Στο πόντιουμ, ο έμπειρος Μίλτος Λογιάδης.

Την Τρίτη 25 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Πεντέλης, δίνεται Ο λόγος στο φλάουτο, με μία απρόβλεπτη συνάντηση Μότσαρτ και Ντεμπυσύ. Συνομιλώντας με το παιδί- θαύμα του κλασικισμού, η Κ.Ο.Α. θα βρεθεί και στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Παρασκευή 28 Αυγούστου, υπό την ακμαία Φαίδρα Γιαννέλου.

Μουσικός Σεπτέμβρης

Μουσικά επενδύεται και η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου (Τετάρτη 02.09), με την εμφάνιση του δραστήριου Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών που θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά) Γαλατσίου. Στον πυρήνα του βρίσκονται ευφάνταστες μεταγραφές από τον χώρο της όπερας (Μαγικός αυλός, Καβαλερία Ρουστικάνα, Ριγκολέτο και Τουραντότ), του κινηματογράφου (Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος), του μιούζικαλ (West Side Story) και του τραγουδιού (μελωδίες του Χατζιδάκι).

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η Κ.Ο.Α. συναντά τον Μανουέλ ντε Φάγια στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου θα συμπράξει με την καταξιωμένη μεσόφωνο Ινές Ζήκου, υπό τον ανερχόμενο Κορνήλιο Μιχαηλίδη.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, η Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α. θα εμφανιστεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Νεμέας, στην Αρχαία Κορινθία, με ένα πρόγραμμα που συνδέει το ελληνικό στοιχείο των Σκαλκώτα και Κωνσταντινίδη με τον μπαρόκ χαρακτήρα του Μπαχ. Σολίστ, η Χριστίνα Παντελίδου, με τον αναγνωρισμένο Νίκο Χαλιάσα στο πόντιουμ. Οι εκδηλώσεις της Ορχήστρας ολοκληρώνονται την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, με το δημοφιλές Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών να συμπράττει με τέσσερις σπουδαστές από την Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κ.Ο.Α. παρουσιάζοντας έργα Μπετόβεν και Μέντελσον στο Λύκειο του Αριστοτέλη.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε αρχαιολογικό χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Προκρατήσεις εδώ.