Η Αίθουσα Τέχνης ΑΤRION παρουσιάζει με μεγάλη χαρά για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη την ζωγραφική της Όλγας Βερυκάκη από τις

10 Μαρτίου 2011.

Η δουλειά της εμπλέκει τα δύο πεδία ενδιαφέροντός της, όπως αυτά προκύπτουν από τις σπουδές της: τη ζωγραφική και το χειροποίητο χαρτί. Αναμειγνύοντας τη ζωγραφική με το κολλάζ, επιτυγχάνει μια αυθεντική μεικτή τεχνική που δίνει τρισδιάστατη αίσθηση στο θεατή. Τα θέματά της εναρμονισμένα με την τεχνική της, χαρακτηρίζονται από αφαιρετική παιδικότητα, αναδεικνύοντας μια έντονη τρυφερότητα στο εικαστικό αποτέλεσμα.

«Οι ακρυλικοί πίνακες της Όλγας Βερυκάκη μαγνητίζουν το βλέμμα του θεατή με την έντονη δραστηριότητα που παρουσιάζουν στην επιφάνεια τους: γωνιώδεις φόρμες με γήινα αλλά έντονα χρώματα αναφέρονται στους τίτλους των έργων ως αστικά τοπία» Δρ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος, Κριτικός Τέχνης
Όπως σημειώνει ο Μιχάλης Βιρβιδάκης: «…Η ικανότητα της Ο.Βερυκάκη να μεταμορφώνει το ασήμαντο σε σημαντικό, το χάος σε τάξη, είναι αυτή που προσδίδει στη νέα της δουλειά τη σφραγίδα της πνευματικότητας».

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ ζωγραφική στο εργαστήριο του Δ. Μυταρά, αγιογραφία στο εργαστήριο του Κ.Ξυνόπουλου και σκηνογραφία με το Βασιλειάδη. Συνέχισε της σπουδές της στη ζωγραφική και το χειροποίητο χαρτί στο Edinburgh College of Art, με υποτροφία του ΙΚΥ.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 6 ατομικές εκθέσεις και σε πολλές ομαδικές. Έχει διακριθεί με βραβεύσεις και διακρίσεις (Ίδρυμα Γ.Ζ Σπυρόπουλος, διαγωνισμός εταιρίας ΑΣΤΗΡ, Κτηματικής Τράπεζας, BOSCH, διαγωνισμός Υπ.Μεταφορών για την ανάπλαση Ηλ.Σταθμού Πειραιά). Έργα της ανήκουν στις συλλογές του Υπουργείο Πολιτισμού & Συγκοινωνιών, στις Πινακοθήκες Χανίων, Σαμοθράκης και Κομοτηνής, στις συλλογές της Κτηματικής Τράπεζας, του Edinburgh College of Art, του Σ.Μπεργελέ, Σ.Παπανικολάου και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στις Βρυξέλλες.