Η Danaos Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 8 Σεπτεμβρίου 2016 την ταινία Όλα Όσα Μάθαμε Μαζί (THE VIOLIN TEACHER) του Σέρτζιο Μασάντο.

Όταν οι νότες συνθέτουν κάτι παραπάνω από μουσική

Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του Λαέρτη, ενός ταλαντούχου βιολιστή, ο οποίος μετά από χρόνια προετοιμασιών αποτυγχάνει στις εισαγωγικές εξετάσεις στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Σάο Πάολο. Σιγά σιγά αναγκάζεται να εγκαταλείψει το όνειρο της καριέρας σε κάποια μεγάλη συμφωνική ορχήστρα και βρίσκει δουλειά ως δάσκαλος μουσικής σε ένα δημόσιο γυμνάσιο – λύκειο. Μία καθόλου εύκολη υπόθεση, όπως αποδεικνύεται. Όμως η μεταμορφωτική δύναμη της μουσικής αλλά και αυτή η ξεχωριστή σχέση, που προκύπτει ανάμεσα σε καθηγητή και μαθητές, ανοίγουν τις πόρτες σε ένα νέο κόσμο.

Μία συναισθηματική παρτιτούρα αξιών που έρχεται να δώσει πνοή σε ένα προσεγμένο, αναζωογονητικό σάουντρακ βραζιλιάνικης μουσικής. Κλασικό και συγχρόνως φρέσκο, ευφορικό και εμπνευστικό, το μουσικό σκορ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία αλλά και στις ζωές των ηρώων μας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τη βία και την αβεβαιότητα για το μέλλον, που κρύβει η καθημερινότητα στις φαβέλες αλλά και η ίδια η ζωή.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία

*Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σάο Πάολο και Ταινία Λήξης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

*Από τους παραγωγούς της ταινίας «Η Δεύτερη Μητέρα»

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Σέρτζιο Μασάντο

ΣΕΝΑΡΙΟ

Σέρτζιο Μασάντο

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Λάζαρο Ράμος, Κάικε Χεσούς, Έλζιο Βιέρα