Το Θέατρο Τόπος Αλλού παρουσιάζει το έργο της Robin Swicord, «Όλα είναι στο μυαλό σου» …

… από την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013.

Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο απαίσιος Εντυ Ρεη και γιατί με καταπιέζει;
Παρότι έχω μνήμη χρυσόψαρου γυρνάω κάθε φορά που φωνάζουν στο δρόμο: «Ρειν φρόου».
Προφανώς είναι το όνομά μου. 

Ζω -όχι ένα δράμα- αλλά μια κωμωδία και μάλιστα μαύρη αφού αυτός ο Εντυ Ρεη είχε την φαεινή ιδέα να δραπετεύσουμε εννιά μέρες πριν από την αποφυλάκιση μας που θα είχε και την βούλα της αστυνομίας.  Τα πρόκοψε ο εξυπνάκιας. Κρυβόμαστε τώρα στη μέση του πουθενά σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο αλλά ευτυχώς θα εγκατασταθούμε από 21 Μαρτίου στην Κεντρική σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.

Ζούμε ζωή σκοτεινή και ταραγμένη που είχε την καλοσύνη να την γράψει η ROBIN SWICORD (God bless her). Την έδωσε του Νίκου Καμτσή, τη διάβασε και του «έκανε κλικ» και αποφάσισε να μας βάλει πάνω στη σκηνή. Χάρη στη Μίκα Πανάγου φοράμε κάτι κοστούμια και δεν είμαστε γυμνοί χειμωνιάτικα. Και για να μην τα λέμε ξερά προζάτα, έγραψε μια μοδάτη μουσική ο Κώστας Χαριτάτος. Κάνανε και κάτι  video γιατί έτσι λέει συνηθίζεται.

Τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι. Και αυτά πολλά είναι που θυμήθηκα και ευτυχώς που μου τα γράφει και μου τα κολλάει σε sticker η αγάπη μου η Μπίλυ Μαρή φιλενάδα αυτουνού του Εντυ Ρέη που θα του την κλέψω που θα μου πάει.

Εντυ Ρέη είναι ο Τάκης Χρυσικάκος, Μπίλυ Μαρή η Χριστίνα Θεοδωροπούλου και εμένα ανέλαβε να με …ενσαρκώσει (τρομάρα του) ο ίδιος ο Νίκος Καμτσης. Σεσημασμένος σκηνοθέτης και μεταφραστής του έργου επίσης. 

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, θα παρουσιαστεί από την Παρασκευή 22 Μαρτίου το έργο της Robin Swicord «Ολα είναι στο μυαλό σου», σε  μετάφραση – σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, με τους Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Τάκη Χρυσικάκο, Νίκο Καμτσή.

Μια μαύρη κωμωδία ή ένα σκοτεινά κωμικό δράμα, ρυθμικό και γρήγορο.
Υπάρχουν τρεις λούμπεν χαρακτήρες. Ο Έντυ-Ρέυ, ένας αποτυχημένος μικροαπατεώνας. Η Μπίλυ-Μαρί, η αθυρόστομη φιλενάδα του, και ο Ρέινφρόυ ένας bon viver κατάδικος με μνήμη χρυσόψαρου.

Ο Εντυ-Ρέη εννέα μέρες πριν αποφυλακιστεί, με την βοήθεια της Μπίλυ-Μαρί, το σκάει μαζί με τον μυστήριο Ρέϊν-φρόου από τις αγροτικές φυλακές που εκτίει ποινή φυλάκισης για μικροαπατεωνίες. Το παράξενο τρίο βρίσκεται, στη μέση του χειμώνα, σ’ ένα ερημωμένο ξενοδοχείο/μίνι-γκολφ, τρώγοντας μπαγιάτικα γαριδάκια ενώ ονειρεύεται να πιάσει την καλή με μια ληστεία και να ζήσουν μέσα στη χλιδή και τα πλούτη.
Ο Ρέιν-φρόου με την μνήμη χρυσόψαρου που διαθέτει, δεν μπορεί να συγκρατήσει τίποτα, αν δεν του τα δώσουν γραμμένα σε sticker κολλημένα πάνω του τα οποία όμως τα ξεχνάει επίσης. Ερωτεύεται την Μπίλυ-Μαρί διαδοχικά τρεις φορές μια που κάθε φορά που την βλέπει την ερωτεύεται μεν άλλα… το ξεχνάει. Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Είναι που δεν μπορεί να θυμηθεί ποιο είναι το «ληστρικό» του ταλέντο, η ειδικότητα και η specialite του.

Η Μπίλυ-Μαρί, καλοκάγαθη Αμερικάνα και δευτεροκλασάτη “πρωταγωνίστρια” σε τράπουλες με γυμνές κάποτε, ιδέα και παραγωγή του Έντυ-Ρέυ, οδηγεί το αυτοκίνητο της δραπέτευσης  και φιλοδοξεί να εγκαταλείψει την παρανομία για μια νέα καριέρα σαν «executive» γραμματέας κάποιας πολυεθνικής εταιρίας που έχει την έδρα της στο Mobil Alabama (1500 κάτοικοι, εκ των οποίων 4 μέντιουμ και 8 εκδοροσφαγείς).  Αλλά «αλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα…ο Εντυ Ρέη προστάζει». Το όνειρό της δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ μια που ο Έντυ, σίγουρος ότι ο Ρέινφρόου είναι ο Αιστάιν των κλειδαριών και των χρηματοκιβωτίων θέλει να τον εκμεταλλευτεί. Τον βλέπει σαν το κλειδί της επιτυχίας του, ότι θα κάνει την μεγάλη κλοπή και έτσι θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα δια βίου. Αλλά … «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε».  Το μέλλον είναι απρόβλεπτο και ανατρεπτικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό-Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική : Κώστας Χαριτάτος
Video: Topos arte

ΠΑΙΖΟΥΝ
Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Τάκης Χρυσικάκος, Νίκος Καμτσής