Οι ZULÚ 9.30 είναι μια μπάντα συμπαγής και δυναμική με φρέσκιες ιδέες αποτελούμενη από 10 μουσικούς, με βάση τους τη Βαρκελώνη. Ύστερα από τον πειραματισμό με μουσικές όπως η reggae, η latin, η βραζιλιάνικη μουσική και με όλα τα διαφορετικά είδη αφομοιωμένα κατά τη διάρκεια των ετών, δείχνουν την ιδιαίτερη οπτική τους για την World Music fusion.

Προσθέτουν στοιχεία πιο δυτικά, ρυθμούς πιο άμεσους και σύγχρονα grooves δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα ανάμεσα στις μουσικές τους ρίζες και την funk, τη soul και τη ροκ.

Ο βασικός ήχος την μπάντας και η προσεγμένη (μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια) παραγωγή δυναμώνει το νόημα των στίχων που έχουν στόχο να αγγίξουν τον ακροατή με θέματα καθημερινά και με μηνύματα ευαίσθητα και βαθιά. Ρεφρέν, φράσεις και λέξεις αποτυπώνονται στη μνήμη και δημιουργούν έντονες καταστάσεις και αφηγούνται την ιστορία του καθενός από τα μέλη της μπάντας αλλά και του καθενός από εμάς.

Οι ZULÚ 9.30 είναι συνώνυμο του θεάματος, του χορού και της γιορτής. Μιλούν απευθείας στο κοινό και το κάνουν να δονείται με μια καταπληκτική σκηνική παρουσία και μια αξιοθαύμαστη θετική ενέργεια. Και όλα αυτά χωρίς να ξεχνούν τη δική τους πολύ καλά δουλεμένη μουσική πρόταση, τη ζωντάνια με την οποία δεν σταματούν να πειραματίζονται κάθε μέρα, σε κάθε παράσταση για να δώσουν το σήμα κατατεθέν τους.

Μετά από το δίσκο τους Conecta o Revienta όπου δούλεψαν με μουσικούς από γκρουπ τόσο αντιπροσωπευτικά όπως οι : Macao, Carlinhos Brown, Muchachito Bombo Infierno μεταξύ άλλων και σε αυτόν το δίσκο (Huellas) περιστοιχίζονται από φίλους όπως οι: Amparo Sánchez (Amparanoia), Sergio Ramos και Max Wright (Ojos de Brujo), Josep Mas «Kitflus» και κάνουν συνεργασίες όπως με τον Paul de Swardt (Macaco) και τον Josué «el Ciclón» García (Muchachito Bombo Infierno), αποδεικνύοντας ότι συνεργάζονται και συνυπάρχουν μουσικά με τους πιο σπουδαίους του είδους.