Στη Στέγη κλείνουμε το Borderline Festival ακούγοντας Metal Machine Music του Lou Reed από τους Zeitkratzer, στις 11 & 12 Μαρτίου 2015.

Zeitkratzer. Γνωρίστε τους μουσικούς που ξέρουν να παίρνουν ρίσκα πάνω στη σκηνή ερμηνεύοντας μουσικές που άλλοι δεν τολμούν να ακουμπήσουν.

Οι Zeitkratzer είναι ένα σύνολο σύγχρονης μουσικής με μέλη από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και καλλιτεχνικό διευθυντή τον πιανίστα Reinhold Friedl. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αντίστοιχα σύνολα, οι Zeitkratzer δεν εστιάζουν σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος ή περίοδο, ενώ παράλληλα κινούνται ανεξάρτητα ως προς την οργάνωση και τις επιλογές τους (κυκλοφορίες, χρηματοδότηση, μουσική κατεύθυνση, συνεργασίες). Το σύνολο παρουσιάζει ένα υβριδικό ηχητικό αποτέλεσμα, χάρη στο διαφορετικό υπόβαθρο του κάθε μέλους, και υπερβαίνει τα όρια και τις στερεοτυπικές αντιλήψεις γύρω από τη σύγχρονη σύνθεση, τον πειραματισμό, την ηλεκτρονική μουσική, το θόρυβο, ακόμα και το πώς μπορεί να ερμηνευθεί η παραδοσιακή μουσική υπό ένα τέτοιο πρίσμα. Η εγγενής διαφορετικότητα, το πάθος και η εικονοκλαστική διάθεση τούς καθιστούν μοναδικούς, όπως διαπιστώνει κανείς από το φάσμα των συνεργασιών και των έργων που επιλέγουν να ερμηνεύσουν, το οποίο εκτείνεται από τον John Cage έως την ελβετική φολκ και από τον Morton Feldman έως τους Whitehouse. Στην Αθήνα θα παρουσιάσουν και τις δύο βραδιές το έργο Metal Machine Music του Lou Reed, το οποίο έχουν μεταγράψει οι ίδιοι από αμιγώς ηλεκτρονικό σε ορχηστρικό, διατηρώντας όμως την ένταση και το θορυβώδη χαρακτήρα του.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομιλία / παρουσίαση από τον Steven Feld

“Acoustemology and/as Companion Species Sound Art”

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, 18:30

Listening session από τον Jakob Ullmann

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, 18:00

*Η είσοδος στις παράλληλες δράσεις είναι δωρεάν.