Ο Ντανιέλ Λομμέλ χορογραφεί δύο διαφορετικές παραστάσεις, οι οποίες θα ανέβουν ξεχωριστά η κάθε μία στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο έργο, «Αυτοί οι άνθρωποι…», ξεκινά στις 8 Νοεμβρίου, δίνοντας τέσσερις μόνο παραστάσεις έως και τις 11 Νοεμβρίου. Αποτελείται από τρεις χορογραφίες, εμπνευσμένες από το μονόπρακτο του Ευγένιου Ιονέσκο «Το μάθημα», από κείμενα του Αντoνέν Αρτώ και από το μονόπρακτο του Ζαν Πωλ Σάρτρ «Κεκλεισμένων των θυρών».

Από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου, για πέντε παραστάσεις παρουσιάζεται στην Ε.Μ.Σ. η παράσταση «Baroque είπατε;» και «Οικία Alba».

Το «Baroque είπατε;» είναι εμπνευσμένο από τον J.S. Bach, τον αλάνθαστο αρχιτέκτονα των ήχων και των ρυθμών που κατάφερε να πραγματοποιήσει με την μεγαλοφυΐα του τη σωστή αναλογία αυθεντικότητας και ελευθερίας που αντιπροσωπεύει την «Ισορροπία», ενώ η Οικία «Alba», από το ομώνυμο έργο του Ισπανού συγγραφέα Federico Garcia Lorca, «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», πραγματεύεται ένα κόσμο σιωπής και πάλης, ένα είδος μονής και κόλασης, μέσα σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα όπου ευωδιάζει θάνατος.

Ο Ντανιέλ Λομμέλ είναι κορυφαίος χορευτής του Μωρίς Μπεζάρ και διακεκριμένος χορογράφος. Υπήρξε ο πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε.

Info
Δύο χοροθεατρικές παραστάσεις
«Αυτοί οι άνθρωποι…»
Από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου
«Baroque είπατε; – Οικία Alba»
Από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη