Με τη μουσική τους πρόταση να συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία και να δημιουργεί ζεστή και χιουμοριστική ατμόσφαιρα, ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του συναντούν ξανά το φανατικό τους κοινό στην πρώτη τους «χειμερινή κολύμβηση» της νέας σεζόν.

Ένα σουρεάλ ρεαλιστικό τραγουδοποιητικό, μουσικό-θεατρικό σκηνικό και τοπίο ιδιαίτερων αισθήσεων είναι αυτό που έχουν στήσει εδώ και 35 χρόνια οι Χειμερινοί Κολυμβητές εκφράζοντας με έναν καθαρά αβάν γκαρντ τρόπο την λαϊκή μας ποιητική φύση.

Ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του, μετά τις περσινές sold out εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, επιστρέφουν δριμύτεροι για την πρώτη τους ξεχωριστή «χειμερινή κολύμβηση»: Από το «Πολλαπλό είδωλο» στη «Μυροβόλο» και από τους «Δακοκτόνους» στη «Μαστοράντζα», οι Χειμερινοί βρίσκουν πάντα τον δρόμο τους εντός μας.

Για τέσσερις μοναδικές βραδιές, από Παρασκευή 28 έως και Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης που καλύπτει το ρεπερτόριο των 50 χρόνων της μουσικής τους διαδρομής, χρονικά, θεματικά και σχηματικά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τους οκτώ δίσκους που έχουν εκδώσει, συμπληρωμένο με ανέκδοτα τραγούδια τους, μελοποιήσεις ποιημάτων, καθώς και τραγούδια από την παράδοση του ρεμπέτικου και του παλαιότερου ελαφρού τραγουδιού. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα τους ανάλογα με το ακροατήριο και την διάθεσή τους.

Αργύρης Μπακιρτζής – τραγούδι
Διονύσης Ρούσσος – κιθάρα / τραγούδι
Μιχάλης Σιγανίδης – κοντραμπάσο/τραγούδι
Κώστας Βόμβολος – ακορντεόν
Χάρης Παπαδόπουλος – μπουζούκι
Θοδωρής Ρέλλος – κλαρίνο, σαξόφωνο
Μπάμπης Παπαδόπουλος – κιθάρα
καθώς και προβλεπόμενοι ή και απρόβλεπτοι συνεργάτες

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα εμφανιστούν στο Half Note με την εξής σύνθεση κάθε βράδυ:

28/10: Αργ. Μπακιρτζής, Κώ. Βόμβολος, Θοδ. Ρέλλος, Μιχ. Σιγανίδης
29/10: Αργ. Μπακιρτζής, Κώ. Βόμβολος, Χάρης Παπαδόπουλος, Μιχ. Σιγανίδης
30/10: Αργ. Μπακιρτζής, Χάρης  και Μπάμπης Παπαδόπουλος, Μιχ. Σιγανίδης  
31/10: Αργ. Μπακιρτζής, Κώ. Βόμβολος, Θοδ. Ρέλλος, Μπάμπης Παπαδόπουλος