Το Mets, η νέα ταινία των The Callas που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο, κάνει επιτέλους και την αθηναϊκή της πρεμιέρα το Σάββατο 13 Απριλίου με μια προβολή έκπληξη, αφού αμέσως μετά την ταινία θα ακολουθήσει μια μοναδική live εμφάνιση του συγκροτήματος μέσα στην αίθουσα του Cinobo Όπερα.

Οι The Callas μαζί με τις Callasettes και guests τις πρωταγωνίστριες της ταινίας τους Βάσω Καβαλιεράτου και Νάνσυ Μπούκλη, θα παρουσιάσουν ένα μυσταγωγικό, ψυχεδελικό live performance μπροστά από τη μεγάλη οθόνη.

Από τις 19 Απριλίου, το Mets όπως και οι άλλες τρεις ταινίες των The Callas (Lustlands, The Great Eastern, Sick) θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Cinobo.

METS:

«Το βράδυ, στο Παγκράτι» μια νέα ζωή ξεκινά από τα απομεινάρια μιας καθημερινής ανίας που ούτε η πανδημία δεν μπόρεσε να ανακόψει. Το ερωτικό γράμμα των The Callas στη γειτονιά τους, το Μετς, ψάχνει το αντίδοτο στην αστική μοναξιά, που μπορεί να είναι ένα πρόσωπο ή μια νέα στάση ζωής.

Σύνοψη:

Η Αθηνά ζει μια αστική οικογενειακή ζωή. Βαριέται. Η Έλσα ζει μια μοναχική μετεφηβεία. Βαριέται. Μέσα σε μια Αθήνα-φάντασμα, κάποια τυχαία καθημερινά γεγονότα γίνονται αφορμή για να ενώσουν τα κενά τους, τις ανασφάλειές τους, τα θέλω και τα μπορώ τους.

Σημείωμα σκηνοθετών:

Αθηναϊκά τοπόσημα όπως το Μετς, Το Παγκράτι, τα Αναφιώτικα, το Καλλιμάρμαρο, το Α’ Νεκροταφείο γίνονται φορείς μιας συναισθηματικής ανασφάλειας, μιας απογοήτευσης, μιας αστικής μελαγχολίας και μιας πηγαίας θέλησης για όνειρο, αλλαγή, απόδραση. Σε αυτό το αστικό, αθηναϊκό φόντο παρατηρούμε σύγχρονες, δυναμικές γυναίκες να απαιτούν με τους όρους τους μια αλλαγή στην πεζή καθημερινότητά τους. Η Έλσα και η Αθηνά μοιάζουν σαν οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Αλληλοσυμπληρώνουν η μία τα κενά, τα ερωτηματικά, τα όνειρα της άλλης. Κατασκευάζουν μια συνθήκη-φούσκα ονειρική, που τους επιτρέπει να «χορεύουν» μαζί πάνω και πέρα από τα προβλήματά τους. Αυτός ο «χορός» τους αλλάζει σταδιακά ρυθμό, χρώμα, θερμοκρασία και ένταση και μοιάζει να είναι διατεθειμένες να τον κάνουν να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, έστω και αν χρειαστεί να τα αλλάξουν όλα γύρω τους και μέσα τους.

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: The Callas – Λάκης & Άρης Ιωνάς
  • Σενάριο: Λάκης Ιωνάς, Άρης Ιωνάς
  • Διεύθυνση φωτογραφίας: Λάκης Ιωνάς, Άρης Ιωνάς, Άγγελος Καλτσής
  • Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης, Άγγελος Καλτσής
  • Ήχος: Νίκος Τριανταφύλλου, Χρήστος Μπεκίρης, Σήλια Τσιούφη
  • Μουσική: The Callas
  • Ηθοποιοί: Βάσω Καβαλιεράτου, Νάνσυ Μπούκλη, Φοίβος Δεληβοριάς, Ζακλίν Λέντζου, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Θέμος Σταφυλάκης, Στρατής Λαζαρίδης, Ελένη Δημητρακοπούλου, Δάφνη Κυριακίδου, Ειρήνη Ζωγράφου, Χρύσα Ζέρβα, Ιωάννα Ιωνά, Ιόλη Δεληβοριά, Διονύσης Πυρομάλλης, Γιάννης Πυρομάλλης, Simmer
  • Κοστούμια: The Callas
  • Παραγωγή: Velvet Room, The Studio Art Projects
  • Παραγωγοί: The Callas – Λάκης & Άρης Ιωνάς

Διαβάστε επίσης:

Cinobo: Οι ταινίες και οι σειρές της πλατφόρμας – Απρίλιος 2024