Το να μπορέσει να περιγράψει κάποιος με ακρίβεια τον ήχο των Spiritual Front, είναι μάλλον αδύνατον. Όταν οι ίδιοι δηλώνουν αμετανόητοι οπαδοί των Smiths και ταυτόχρονα επηρεασμένοι από τον Johnny Cash, τους Human League, τους Swans και τους Beirut, δύσκολα βγάζεις άκρη.

Παρόλα αυτά, οι ακουστικές κιθάρες, οι folk και tango ρυθμοί, η σκοτεινή και πολλές φορές λάγνα θεματολογία είναι στοιχεία που αφήνουν έντονα το στίγμα τους. Και σε συνδυασμό με την έντονη επιρροή που ασκούν στον leader της μπάντας Simone Salvatori σκηνοθέτες όπως ο Pier Paolo Pasolini, Federico Fellini, Ingmar Bergman, W.R. Fassbinder κτλ – επιρροή που έχει έντονη παρουσία στα τραγούδια και στο συνολικό concept της μπάντας -, μπορούμε κάπως να περιγράψουμε το πλαίσιο στο οποίο αρέσκονται να κινούνται.

Από το 2000 που ξεκίνησαν από τη Ρώμη μέχρι και σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει επτά άλμπουμς, έχουν περιοδέψει σε όλο το κόσμο, είδαν τραγούδια τους να χρησιμοποιούνται σε ταινίες όπως το Saw II και το serial Las Vegas, συνεργάστηκαν με μέλη της ορχήστρας του Ennio Morricone και στις 22 Σεπτεμβρίου, μετά από αρκετά χρόνια, και με το καινούργιο τους άλμπουμ Amour Braque στις αποσκευές τους, επιστρέφουν στην Αθήνα για να μεταφέρουν τον μαγικό τους κόσμο σε μια και μοναδική συναυλία στο Death Disco!

Links:

www.spiritualfront.com/
https://www.facebook.com/spiritualfrontofficialpage/