Οι Ιταλοί Soviet Soviet έρχονται για μία και μοναδική συναυλία στο Kookoo στο Γκάζι, την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014. Η προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου συναυλία των Soviet Soviet, ακυρώνεται.

Με gothic λυρισμό, dark wave ατμόσφαιρα και φρενήρεις post punk ρυθμούς, οι Ιταλοί Soviet Soviet τράβηξαν διεθνώς την προσοχή με το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Fate, και έρχονται στην Αθήνα τη στιγμή που συμβαίνει!

Από τη αυλή των Soviet Soviet περνούν οι Joy Division, οι Bauhaus, οι Siouxsie & The Banshees, ίσως και κάποιες μελωδίες των αμερικανών Wipers, προσαρμόζοντας τον ρομαντισμό, την μελαγχολία και την εσωστρέφεια της δεκαετίας του ’80 στις ανησυχίες και τα αδιέξοδα της σημερινής εποχής, χωρίς διάθεση νοσταλγίας ή επιφανειακών συνειρμών.

Στηριζόμενοι στις DIY δυνάμεις τους, οι Soviet Soviet κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Marksman EP το 2009  και το Pitchfork υπήρξε το πρώτο από τα κυρίαρχα μουσικά μέσα που αναγνώρισε την αξία τους. Το 2013 κυκλοφορούν τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο, Fate, τον οποίο βλέπουμε να φιγουράρει διεθνώς (και στην Ελλάδα) σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς, ενώ παράλληλα ξεκινούν περιοδείες με τους Horrors και τους Α Place to Burry Strangers.

Την Παρασκευή 4 Απριλίου, θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά, στο ελληνικό κοινό το νέο τους δίσκο, ενώ όσοι βρέθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011 στην παρθενική τους εμφάνιση στο 6 d.o.g.s. ένιωσαν τις δονήσεις, όπως οι ίδιοι είπαν, μίας πολλά υποσχόμενης μπάντας που βρίσκεται στα πρώτα της βήματα.

Opening act: ModeGrey