Κάποιοι λένε ότι η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική. Οι Radiohead πάλι έχουν αντίθετη άποψη. Και φανταστείτε ότι αυτοί είναι η μουσική – ή τουλάχιστον ένα μέρος από αυτή.

Κάποιοι λένε ότι η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική. Οι Radiohead πάλι έχουν αντίθετη άποψη. Και φανταστείτε ότι αυτοί είναι η μουσική – ή τουλάχιστον ένα μέρος από αυτή.

Οι Βρετανοί Radiohead δίνουν μια μικρή γροθιά στη μούρη της μουσικής βιομηχανίας, παρασύροντας και άλλες μουσικές μπάντες σε ανάλογες κινήσεις!

Το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «In Rainbows» διατίθεται πλέον αποκλειστικά και μόνο μέσω internet, στην τιμή που επιθυμούν, όχι οι ίδιοι και η πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία που τους έχει αναλάβει, αλλά οι φίλοι του συγκροτήματος που θα θελήσουν να κατεβάσουν και να ακούσουν τα καινούρια τους κομμάτια.

Η απόκτηση του νέου album, λοιπόν, γίνεται κάπως έτσι: ο καθένας μπορεί να πληρώσει το νέο CD στην τιμή πού αυτός θέλει, δηλαδή από μία αγγλική λίρα μέχρι ό,τι είναι διατεθειμένος και έχει ευχαρίστηση. Και, προσοχή, μιλάμε για ολόκληρο το album και όχι για ένα κομμάτι από αυτό.

Η ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι Radiohead αποκλειστικά για το σκοπό αυτό και μπορείτε να κάνετε την προπαραγγελία σας είναι η ακόλουθη: www.inrainbows.com/Store/Quickindex.html. Μάλιστα από τις 10 Οκτωβρίου, όσοι έκαναν προπαραγγελία του δίσκου μπορούν να τον κατεβάσουν και να τον ακούσουν όπου και όσες φορές θέλουν.

Οι Radiohead μεσα από αυτή την κίνηση έχουν αρχίσει επηρεάζουν και άλλους καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι Oasis και ο Jamiroquai, παίρνοντας πολύ σοβαρό υπόψη το ενδεχόμενο να διανείμουν τη μουσική τους μέσω διαδικτύου με ανάλογο τρόπο.

Επιπλέον, οι Charlatans πρόκειται να διαθέσουν το άλμπουμ τους εντελώς δωρεάν, αρκεί οι φίλοι τους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμό XFM, ενώ ήδη οι Nine Inch Nails διανέμουν την μουσική τους χωρίς καμία βοήθεια από δισκογραφικές εταιρείες.