Το Σάββατο θα προβληθεί το νορβηγικό ντοκιμαντέρ Αδέρφια, η ιστορία δύο αγοριών μέσα από τον κινηματογραφικό φακό της μητέρας τους, από την παιδική τους ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Την Κυριακή, το Φεστιβάλ προτείνει μια ταινία τρόμου για παιδιά! Το Δωμάτιο 213, βασισμένο στο βιβλίο της φημισμένης συγγραφέως παιδικών βιβλίων Ingelin Angerborn, παρακολουθεί την περιπέτεια τριών κοριτσιών σε μια παιδική κατασκήνωση όπου (ίσως) κυκλοφορούν φαντάσματα.

Η παρουσίαση των ταινιών γίνεται από την παιδική κριτική επιτροπή CineDoc Kids που στο τέλος του Φεστιβάλ θα βραβεύσει την καλύτερη ταινία.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2, 15:30

Αδέρφια (Brothers)

ηλικίες: 10+
Σκηνοθεσία: Aslaug Holm | 2015 | 100’ | Νορβηγία | Ντοκιμαντέρ
Στα νορβηγικά με ελληνικούς υπoτίτλους

Τα Αδέρφια αποτελούν ένα οικογενειακό πορτραίτο, με τη σκηνοθέτιδα να παρακολουθεί, μέσα από τον κινηματογραφικό της φακό, τους δύο γιους της, Μάρκους και Λούκας, και να αποτυπώνει στιγμές από τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών και την ενηλικίωση τους. Η ταινία αφηγείται την αθωότητα της παιδικής ηλικίας, τους προβληματισμούς, τις συμπεριφορές στην καθημερινή ζωή και τις μικρές επαναστάσεις των δύο αγοριών.

Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με τη θεατροπαιδαγωγό Ζωή Γυφτάκη. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Κέντρου Κινηματογράφου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/2, 15:30

Δωμάτιο 213 (Room 213)

ηλικίες: 11+
Σκηνοθεσία: Emelie Lindblom | 2017 | 78’ | Σουηδία | Μυθοπλασία
Στα σουηδικά με ελληνικούς υποτίτλους

Το Δωμάτιο 213 είναι μια ταινία μυστηρίου και ενηλικίωσης, που αφηγείται τη φιλία τριών κοριτσιών η οποία δοκιμάζεται όταν υποψιάζονται ότι στην καλοκαιρινή τους κατασκήνωση κυκλοφορούν φαντάσματα.  Οι τρεις φίλες αναγκάζονται να μείνουν στο δωμάτιο με τον αριθμό 213, το οποίο ήταν κλειδωμένο για πολλά χρόνια. Όταν αρχίσουν να εξαφανίζονται αντικείμενα, δημιουργούνται υποψίες για τον κλέφτη που μοιάζει να ανήκει στον κόσμο των πνευμάτων…

Θα ακολουθήσει κινηματογραφικό εργαστήριο με τη σκηνοθέτιδα Αγγελική Αριστομενοπούλου. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουδίας και σε συνεργασία με το Athens Clue.