Οι Pop Eye επιστρέφουν με νέα κυκλοφορία, το νέο single \»Night Falls\» που κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλο τον κόσμο στις 21 Ιουνίου από την

Sound Of Everything αλλά και με live εμφάνιση στο Κ44 την Πέμπτη 14 Ιουλίου. Μαζί τους θα είναι οι B-Sides!

The Return of Pop Eye!

Οι Pop Eye από το 2005 που πρωτοεμφανίστηκαν κατόρθωσαν να τραβήξουν την προσοχή της indie pop ελληνικής σκηνής σχεδόν ακαριαία! Τα κομμάτια τους ακουγόντουσαν στο ραδιόφωνο αν και δεν είχαν κυκλοφορήσει επίσημα και η δημοτικότητα τους ανέβαινε διαρκώς, ώσπου η μουσική τους έπεσε στα χέρια του δημοφιλούς ραδιοφωνικού παραγωγού και DJ Δημήτρη Παπασπυρόπουλου, ο οποίος συμπεριέλαβε το κομμάτι τους \»If You.\» στην συλλογή του \»Silent Wonder\».

Λίγο αργότερα το ντεμπούτο τους single \»The Deepest Sea\» κυκλοφόρησε από την Sound Of Everything, με remixes από τους GAD. αλλά και ένα \»γαλλικού στυλ\» re-work από τους Lilis Brothers σε συνεργασία με τον Sillyboy. Τα ανεξάρτητα μουσικά ραδιόφωνα τίμησαν δεόντως το single και το ομότιτλο ντεμπούτο album τους δεν άργησε να ακολουθήσει από την Shift το 2008. Από το album ξεχώρισε το single \»That\’s Life\» και η μπάντα γίνεται ακόμα πιο γνωστή μέσω μίας σειρά επιτυχημένων live εμφανίσεων σε διάφορα venues, συμπεριλαμβανομένων των: Gagarin, BIOS, Athens Video Art Festival, Γυάλινο Upstage, Αν Club, Soul Stereo, Braff Club, City Bar, European Music Day, Art House, Partisan Bar, Σταυρός Του Νότου.

Τώρα ετοιμάζουν το δεύτερο album τους! Η πρώτη γεύση έρχεται με το νέο single \»Night Falls\» που κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλο τον κόσμο στις 21 Ιουνίου από την Sound Of Everything. Πιστοί στην pop καταγωγή τους οι Pop Eye μας προσφέρουν ένα καλοκαιρινό, χαρούμενο και ανεβαστικό κομμάτι. B-side στο single το \»Definitely Unknown\» με μεγάλο επίσης ραδιοφωνικό δυναμικό. Μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε το νέο single στο παρακάτω link:

http://itunes.apple.com/gr/album/the-night-falls-single/id442564917

B-sides

Οι B-sides δημιουργήθηκαν κάπου στο 2005 στην Πάτρα από μία παρέα φίλων που έπαιζαν μαζί ήδη κάποια χρόνια. Το 2008 κυκλοφόρησαν το πρωτο τους 7\» single (Queen/Forest) στην B-otherside Records.

Ακολούθησε το 2ο 7\» single (Kill/Speak your words) το 2010 και λίγο μετά στην ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους album με τίτλο Story without end. Όλες κυκλοφορίες της B-otherside records. Το κομμάτι τους \»Kill\» επιλέχθηκε από το Δημήτρη Παπασπυρόπουλο και συμπεριλήφθηκε στη συλλογή του με τίτλο \»The Turning Point\». Το \»Queen\» επίσης συμπεριλήφθηκε στο Audiobook no.4 και στο περιοδικό Muzine. Το \»Forest\» τέλος, το πιο δημοφιλές τους κομμάτι, κέρδισε έντονο airplay στο ραδιόφωνο και ανέβηκε 2 φορές στο top 5 του playlist του Rock FM 96.9.

Έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν ανοίξει Live γνωστών συγκροτημάτων του εξωτερικού όπως οι Veils, οι Puressence, οι Frank and Walters και οι Expatriate. Αυτό τον καιρό ολοκληρώνουν τις live εμφανίσεις τους και από το Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν πρόβες για την ηχογράφηση του δεύτερου album τους.