Η ομάδα Illustrations Confuses παρουσιάζει στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου …

της Αθήνας την περφόρμανς «Οι Περιπατητές της Βροχής» την Παρασκευή 1η, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου στην πλατεία του Μοναστηρακίου.

Λίγα λόγια για την ομάδα και την παράσταση

Η ομάδα Illustrations Confuses, με ιδρυτές την Αντωνία Βασιλάκου και τον Ντιμίτρι Ρεκατσέβσκι (Dimitri Rekatchevski), απόφοιτοι της Διεθνούς Σχολής Μιμικής Τέχνης του Μαρσέλ Μαρσώ, θα παρουσιάσει  το δρώμενο «Οι Περιπατητές της Βροχής» στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου της Αθήνας.

«Οι Περιπατητές της Βροχής» είναι ένα θέαμα όπου στοιχεία σωματικού θεάτρου και σύγχρονου χορού συνδυάζονται προκειμένου να συνθέσουν μια περφόρμανς στηριζομένη στις έννοιες του πλασματικου σώματος και της art brute.

Πρόσωπα: Έξι παρουσίες στα «ομπρελικά κουκούλια» τους.

Υπόθεση

Σε έναν σκοτεινό και υγρό χώρο, φωτεινά μοναχικά όντα περιπλανώνται τυλιγμένα σε σελοφανικούς μανδύες. Στον περίπλου τους κινούνται, ελίσσονται, σταματούν, ανακαλύπτουν και ανακαλύπτονται, σπάνια όμως αποχωρίζονται την διαφανή φωλιά τους. Η επικοινωνία με τους όμοιούς τους πρόσκαιρη, μέχρι την τελική τους ένωση και επανεκκίνηση της πορείας τους προς άλλα μέρη.

Η περφόρμανς «Οι Περιπατητές της Βροχής» έχει παρουσιαστεί στα Festival Mimos, Beyrouth Street Festival, Festival de Trop καθώς και στο Printemps de la Démocratie υπό τον τίτλο « Les Marcheurs du Temps».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία- Σκηνογραφία: Αντωνία Βασιλάκου, Ντιμίτρι Ρεκατσέβσκι
Συμμετέχουν οι : Ουρανία Λαγού, Κλαούντια Λούκατσελ, Φωτεινή Τσαρδούνη,  Γιώργος Σαπαρδάνης, Ευγενία Στεφάνου, Guillem Fernandez Valls
Συνεργάτης χορογράφος: Ευγενία Στεφάνου
Τεχνική υποστήριξη: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Στο πλαίσιο επίσης του Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου οι «Illustrations Confuses » θα συμμετέχουν καθημερινά στο Art Market ομάδων στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ενώ στις 2 Ιουλίου στις 12.30 θα διεξαχθεί workshop με τον Ντιμίτρι Ρεκατσέβσκι στο Ίδρυμα Κακογιάννη με τίτλο «Το σωματικό θέατρο και η σκηνοθεσία του».

Είσοδος ελεύθερη