Η πρεμιέρα του mind the fact, γίνεται στις 26 Μάη, στις 19:00, στο Δημαρχείο Αθηνών, που ανοίγει τις πόρτες του σε πέντε νεαρά αγόρια. Με τη σκηνοθετική ματιά της Ελένης Ευθυμίου, τα νεαρά αγόρια, που διαβιούν μακριά από τις οικογένειές τους, θα πάρουν το λόγο και θα διεκδικήσουν τη δική τους θέση στον «Κόσμο των μεγάλων».

Την ίδια ώρα, στις 26 Μάη, στις 19:00, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων μία ομάδα ανθρώπων που έχουν βιώσει αστεγία, με την καθοδήγηση της Σοφίας Μαυραγάνη και της Ελευθερίας Ρουσάκη, θα απευθύνουν ανοικτή πρό(σ)κληση σε «Δείπνο»: το βραδινό τραπέζι θα είναι στρωμένο στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για 3 βραδιές, στις 26, 28 και 29 Μάη στις 19:00 και στις 20:00.

Στο HOTEL Ερμού  αποκαλύπτεται ένας αλλιώτικος κόσμος, αυτός του «Ρουλέτενμπουργκ».  Επτά άνδρες, που υπήρξαν κάποτε εξαρτημένοι από τον τζόγο, θα στήσουν ένα διαφορετικό «παιχνίδι», εμπνευσμένοι από τον Παίκτη του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου και Ιωάννας Βαλσαμίδου και Για 3 παραστάσεις στις 26, 27 και 28 Μάη, στις 22:30 θα μιλήσουν επί σκηνής για τα τυχερά παιχνίδια, την καταστροφή, αλλά και για τον έρωτα, τη γυναίκα, την ευτυχία, την απελευθέρωση από τη δίνη του πάθους τους.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, οδύσσειες ανθρώπων που άφησαν πίσω τους τον τόπο τους παρουσιάζονται στη θεατρική παράσταση «Είμαστε οι Πέρσες!». Η ομάδα προσφύγων Station Athens θα συνομιλήσει για μία ακόμη φορά με τους Πέρσες του Αισχύλου προβάλλοντας σύγχρονες ιστορίες πολέμου και προσφυγιάς, στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ στις 27, 28 και 29 Μάη στις 21:30.

Στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης οι μικρότεροι φίλοι του mind the fact, ηλικίας 6-9 ετών, θα πρωταγωνιστήσουν ως πραγματικοί ηθοποιοί στη θεατρική παράσταση «Στο νησί της τελειότητας», με την καλλιτεχνική επιμέλεια της ομάδας του Παιχνιδαγωγείου, το Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Μάη στις 12:00.


Ο κόσμος των μεγάλων

26/5, @19.00 @19.45 @20.30

Δημαρχείο Αθηνών (Αθηνάς 63, Πλατεία Κοτζιά – αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου)

Πέντε νεαρά αγόρια -που ζουν μακριά από το πλαίσιο της οικογένειας- επινοούν τον μελλοντικό τους εαυτό και διεκδικούν τη δική τους θέση μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και τον κόσμο των «μεγάλων».

Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

Σύλληψη-δραματουργία: Ελένη Ευθυμίου, Δημήτρης Ζάχος, Μαρία Μακρυνικόλα

Μουσική, ηχητικός σχεδιασμός: Οδυσσέας Γκάλλιος

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Συμμετέχοντες: Φιλοξενούμενοι της Πρότυπης Στέγης Αρρένων της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών: Αλέξης, Αμπντούλ, Αντρέας, Βαγγέλης, Χρήστος

Υποστηρικτές: Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Αthens Culture Net)

***Για την είσοδο στο Δημαρχείο είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης.

Δείπνο

26, 28, 29 /5, @19.00 @20.00

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Μια συμμετοχική παράσταση με οικοδεσπότες άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή σε συνθήκες αστεγίας.  Άστεγοι και θεατές συναντιούνται γύρω από ένα βραδινό τραπέζι και συζητούν θέματα «καυτά» και «πιπεράτα».

Ιδέα- δημιουργία: Σοφία Μαυραγάνη, Ελευθερία Ρουσάκη

Συμμετέχοντες: Ιουλία Συμεωνίδου, Μαρία Γάτου, Λάμπρος Μουστάκης, Γιάννης Φωκάς, Μαρία Μελεξενή, Κωνσταντίνος Καπερνάρος

Υποστηρικτές: Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ, FINGERSIX, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Ρουλέτενμπουργκ

26,27,28/5, @22.30

Ηοtel Ερμού

Με αφορμή το μυθιστόρημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Ο Παίκτης», επτά πρώην παίκτες τυχερών παιχνιδιών συγκεντρώνονται γύρω από μία θεατρική σκηνή και αποκαλύπτουν το δικό τους Ρουλέτενμπουργκ. Στήνουν μία θεατρική παράσταση με εξιστορήσεις για τον παθολογικό τζόγο, τα τυχερά παιχνίδια, την καταστροφή, αλλά και για τον έρωτα, τη γυναίκα, την ευτυχία, την απελευθέρωση από τη δίνη του πάθους.

Σκηνοθεσία – δραματουργία: Ιωάννα Βαλσαμίδου & Γιολάντα Μαρκοπούλου

Βοηθοί σκηνοθετών: Μαρία Μακρυνικόλα & Γιούλη Νάση

Σκηνικά – κοστούμια: Μάγδα Πλευράκη

Επιμέλεια, ηχητικός σχεδιασμός: Λάμπρος Πηγούνης

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Βοηθός παραγωγής: Χριστίνα Μπότσου

Υποστηρικτές: ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, Alice Salomon Hochschule Berlin

Είμαστε οι Πέρσες!

27,28,29/5, @21.30

Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ.

Σε συνδιαλλαγή με τους “Πέρσες” του Αισχύλου, μια παράσταση ντοκουμέντο από τη θεατρική ομάδα προσφύγων Station Athens.

Η πρεμιέρα της πρώτης εκδοχής της παράστασης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τον Ιούνιο του 2015.

Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου

Δραματουργία: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Γιολάντα Μαρκοπούλου

Σκηνογραφία: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος

Kίνηση: Pauline Huguet

Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης

Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Στρατάκη

Συμμετέχοντες: Ομάδα Station Athens – Chalil Ali Zada, Ramzan Mohammad, Hossain Amiri, Aidim Joyimal, Reza Mohammadi, Reza Muosevi

Υποστηρικτές: ΑΜΑΚΑ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Στο νησί της τελειότητας

27,28/5, @12.00

Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν – Υπόγειο

Με αφορμή το βιβλίο της Μαρίας Ζαβάκου «Ο Λου και η Λι στο νησί της τελειότητας» γίνεται μια απόπειρα προσωπικής τοποθέτησης των  παιδιών σε διάφορα ερωτήματα σχετικά με την τελειότητα! Οι απαντήσεις μεταμορφώνονται σε μια ομαδική αφήγηση με εργαλεία το φως και τη σκιά και -εν τέλει- στη θεατρική παράσταση «Στο Νησί της τελειότητας».

Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά από 5 ετών και άνω.

Σύλληψη: Ελευθερία Ρουσάκη, Λώρα Μαραγκουδάκη, Γιούλα Μπλέσιου

Σκηνοθεσία: Ελευθερία Ρουσάκη

Εικαστική επιμέλεια και video: Λώρα Μαραγκουδάκη

Θεατρική διασκευή του βιβλίου: Μαρία Ζαβάκου

Διασκευή κειμένου για την παράσταση: όλη η ομάδα

Μουσική: Άγγελος Αγγέλου

Ζωντανή μουσική: Σπύρος Πρατίλας

Παίζουν: Αλέξης Γιαννάκης , Αθηνά Γιαννάκη, Άντζελα Μούκα, Αναστασία Ανοσίκε, Γιάννης Μπαρδάνης, Γκίφτ Ανίγκμπο,  Λεωνίδας Νικολέντζος , Μαρία Παχή , Μωχάμεντ Λαχζίζι

Υποστηρικτές: Κέντρο Στήριξης παιδιού και οικογένειας -Αθήνα, Παιδικά χωριά  SOS, Μαζί  για το παιδί, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Παιχνιδαγωγείο


Η είσοδος στις δράσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. +30 6981 802544 ή ηλεκτρονικά στο: [email protected]

Η διάρκεια των θεατρικών παραστάσεων δεν υπερβαίνει τα 60′. Προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησής τους σε ακολουθία.

Οι παραστάσεις Ρουλέτενμπουργκ και Είμαστε οι Πέρσες! έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους


Διαβάστε επίσης: mind the fact: Το νέο πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης