Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες από τον μουσικό και θεατρικό χώρο σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: το U-TURN.

Penny Dreadful & P.L. Knew
Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στο θέατρο Επί Κολωνώ

Οι Penny Dreadful δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2010 από μια παρέα τριών φίλων: τον Γιάννη Καλιφατίδη (κιθάρα, φωνή), τον Πάνο Μπόμπολα (μπάσο) και τον Νίκο Παναγιώτου (τύμπανα).

Ένα χρόνο αργότερα, στο σχήμα ήρθε να προστεθεί ο Χρήστος Καλλιμάνης (κιθάρα) των Empty Frame.

Η μπάντα πήρε το όνομά της από το ομώνυμο είδος των βρετανικών αναγνωσμάτων του 19ου αιώνα, τα οποία πωλούνταν προς μία πένα, ενώ η θεματολογία τους στρεφόταν γύρω από ιστορίες φρίκης και τρόμου.

Με επιρροές από την αυστραλέζικη και την αμερικανική εναλλακτική σκηνή, αλλά και με αναφορές στη μουσική Country και στην Americana, ο ήχος των Penny Dreadful είναι άλλοτε ηλεκτρικά φορτισμένος και άλλοτε πάλι σκοτεινός και ταξιδιάρικος.

Από τον Νοέμβριο του 2010 έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα στις αθηναϊκές ροκ σκηνές, όπως το After Dark, το 6 DOGS και το AN Club. Έχουν παίξει μαζί με το πρότζεκτ του Αλέξη Καλοφωλιά (Last Drive), τους Ιllegal Operation και τους Empty Frame. Η μεγαλύτερη εμφάνισή τους στις 23 Δεκεμβρίου 2011, όπου άνοιξαν τη βραδιά για τους Last Drive, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κατάμεστο Fuzz Club.

Το πρώτο άλμπουμ των Penny Dreadful αναμένεται μέσα στο 2012.

P.L Knew

Είκοσι χρόνια πριν, δυο κιθαρίστες, ο Μάκης και ο Ηλίας, προσπάθησαν να δημιουργήσουν με βάση τις επιρροές τους μια μουσική φόρμα, που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια «κουρτίνα ήχου».

Με αυτούς σαν πυρήνα, η μπάντα αλλάζει συνεχώς μορφή και όνομα, για να καταλήξει στο σημερινό της σχήμα με τους : Ολυμπία (πλήκτρα/φωνή), Ντόρα (μπάσο), Αντρέα (τύμπανα), Χρήστο (φωνή). Όλοι οι παραπάνω είναι πλέον οι P.L Knew.